Enkla gruspremiärer för stjärnorna

- 15/04/2009, 15:00 -

Övergången från hard court till grus gick som smort för tvåan, trean och fyran.

Hard court-säsongen är över och grusperioden har nått tennisen och Europa. Masters 1000-turneringen i Monte Carlo har lockat världens bästa spelare, bland annat Roger Federer, Andy Murray och Novak Djokovic som alla enkelt tog sig vidare till den tredje omgången.

Fjärdeseedade skotten Murray klarade bytet av underlag galant och slog ut rumänen Victor Hanescu med 6-3, 6-2 på 86 minuter.

– Jag hoppas att jag för varje match kommer ihåg mer och mer hur man spelar på grus. Jag är säker på att jag kommer bli ännu bättre, sade Murray efter matchen enligt ATP-tourens hemsida.

Murray ligger bara 170 poäng bakom trean Novak Djokovic på världsrankingen. Beroende på utfallet av veckans turnering kan Murray komma att passera serben och bli världens tredje bästa.

Djokovic visade dock lika god form som skotten och ångade fram till den tredje omgången hur enkelt som helst. 6-1, 6-2 mot spanjoren Oscar Hernandez.

– Jag förväntade mig inte att prestera så här bra, med tanke på att jag inte har spelat några singelmatcher på det här underlaget i år och har haft väldigt lite tid till övergången (från hard court), säger Djokovic.

Tvåan Federer, som det sista året visat sig mänsklig både när det gäller spelet och humöret, lade upp för ett helschweiziskt möte med Stanislas Wawrinka i den tredje omgången efter 6-4, 6-4 över italienaren Andreas Seppi.

Se highlights från tisdagen i Monte Carlo

Skrivet av: