Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reepalu kallsinnig till tennisböter

- 06/04/2009, 15:44 -

Ilmar Reepalu (s) är kallsinnig till att betala böter.

Svenska tennisförbundet vill inte betala böterna på 330 000 kronor för att Davis cup-matchen mot Israel spelades utan publik i Malmö.

Får man inte igenom sin överklagan, kommer bötesnotan sannolikt att skickas till Malmö.

– Politikerna i Malmö får ta ansvar för att de valde att göra som de gjorde, säger tennisförbundets ordförande Stefan Dahlbo till TT.

Svenska tennisförbundets hot om att skicka bötesnotan till Malmö möts dock med kalla handen av kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (S).

– Vi har inget som helst avtal om att betala det. Det är bara att läsa avtalet. Svenska tennisförbundet bevakar sina intressen och kommunen sina. Vi är professionella när vi skriver våra avtal, och så använder vi inte våra skattemedel, säger Reepalu till TT.

– Det är bara att beklaga att det blev så här. Det här blev en förlust för oss också, men vi riskerar inte människors liv och hälsa för att få in biljettintäkter.

Det var fritidsnämnden i Malmö stad som beslutade att Davis cup-matchen mot Israel skulle spelas utan publik eftersom den ansåg att man inte kunde svara för publikens säkerhet.

Svenska tennisförbundet anser dock att politikerna i Malmö har drivit frågan från en säkerhetsfråga till en politisk fråga.

– Vi tycker att det var extremt oansvarigt av ett par enskilda politiker i Malmö att flytta fokus från säkerhetsfrågan till att ta egna politiska poäng. De enskilda politikerna i Malmö tycker vi ska ta sitt ansvar, för Malmö och för svensk idrott. Och nu när piruetterna i Malmö är över får de ta sitt ansvar för att de valde att göra som de gjorde.

Dahlbo hoppas dock att Internationella tennisförbundet, som bötfällt det svenska förbundet, ska dra tillbaka sitt krav på 330 000 kronor.

– Vi har stor förhoppning om det. Man vet att det fanns ett säkerhetsmässigt hot mot matchen, annars skulle vi inte ha haft 1 000 poliser på matchen, säger Dahlbo.

I början på juni kan det komma ett beslut från ITF.

Skrivet av: