Landslagsspelaren Emil Forsberg är flerfaldig målskytt i fotbolls-em 2021.
Landslagsspelaren Emil Forsberg är flerfaldig målskytt i fotbolls-em 2021. - Foto: Adam Ihse/TT och Kirill Kudryavtsev/AP/TT

Här är 5 saker du vill veta om målkungen Emil Forsberg

Ingen kan ha missat att Emil Forsberg är en av nyckelspelarna i det blågula landslaget. Men vem är målkungen, hur mycket pengar tjänar han och har han någon partner? Det reder Nyheter24 ut.


Var är Emil Forsberg född och uppvuxen?

Den 29-årige Emil Forsberg föddes den 23 oktober i Sundsvall, och som son till den tidigare GIF-spelare Leif "Lill-Foppa" Forsberg kom en fotbollssatsning inte som någon överraskning. 

När togs Forsberg ut i landslaget?

Efter fem år i GIF Sundsvall landslagsdebuterade Forsberg i januari 2014, när Sverige mötte Moldavien i en träningsmatch.

Foto: Kirill Kudryavtsev/AP/TT

Nu, drygt sju år senare, är han en av Janne Anderssons nyckelpersoner i EM-truppen med fyra viktiga mål på nacken. Bara Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson har gjort lika många mål under en och samma turnering.

Forsbergs senaste mål kom en minut och 22 sekunder in i matchen mot Polen i onsdags, och är det näst snabbaste i EM:s historia. 

Vilken klubb spelar Forsberg i?

Till vardags spelar Emil Forsberg i den tyska klubben RB Leipzig i Bundesliga, där han gjort 47 mål och 56 assist på 214 matcher sedan värvningen 2015. 

Hur mycket pengar tjänar Forsberg?

För bara några veckor sedan förlängde 29-åringen sitt kontrakt med RB Lepzig till 2025. På det tidigare avtalet ska 29-åringen ha haft en lukrativ årslön på omkring 40 miljoner kronor. 

Huruvida det nya kontraktet kom med en löneökning är fortfarande okänt. 

Har Forsberg någon partner?

Fotbollsstjärnan är sedan 2016 lyckligt gift med Shanga Forsberg och tillsammans har de en dotter född i augusti 2018. 


Faktum är att paret faktiskt varit tillsammans i hela 15 år – och först fick kontakt på nätet.

– Vi gick på samma skola. Jag såg henne där. Sen gick jag in på Lunarstorm och skrev till henne. Jag frågade om jag kunde få hennes nummer och hon gav det till mig, sa Forsberg till tyska Die Welt 2018.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.