Fredag 28 Jan
Stockholm

Här är 5 saker du vill veta om målkungen Emil Forsberg

Landslagsspelaren Emil Forsberg är flerfaldig målskytt i fotbolls-em 2021.
Landslagsspelaren Emil Forsberg är flerfaldig målskytt i fotbolls-em 2021. Foto: Adam Ihse/TT och Kirill Kudryavtsev/AP/TT

Ingen kan ha missat att Emil Forsberg är en av nyckelspelarna i det blågula landslaget. Men vem är målkungen, hur mycket pengar tjänar han och har han någon partner? Det reder Nyheter24 ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Var är Emil Forsberg född och uppvuxen?

Den 29-årige Emil Forsberg föddes den 23 oktober i Sundsvall, och som son till den tidigare GIF-spelare Leif "Lill-Foppa" Forsberg kom en fotbollssatsning inte som någon överraskning. 

När togs Forsberg ut i landslaget?

Efter fem år i GIF Sundsvall landslagsdebuterade Forsberg i januari 2014, när Sverige mötte Moldavien i en träningsmatch.

Foto: Kirill Kudryavtsev/AP/TT

Nu, drygt sju år senare, är han en av Janne Anderssons nyckelpersoner i EM-truppen med fyra viktiga mål på nacken. Bara Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson har gjort lika många mål under en och samma turnering.

Forsbergs senaste mål kom en minut och 22 sekunder in i matchen mot Polen i onsdags, och är det näst snabbaste i EM:s historia. 

Vilken klubb spelar Forsberg i?

Till vardags spelar Emil Forsberg i den tyska klubben RB Leipzig i Bundesliga, där han gjort 47 mål och 56 assist på 214 matcher sedan värvningen 2015. 

Hur mycket pengar tjänar Forsberg?

För bara några veckor sedan förlängde 29-åringen sitt kontrakt med RB Lepzig till 2025. På det tidigare avtalet ska 29-åringen ha haft en lukrativ årslön på omkring 40 miljoner kronor. 

Huruvida det nya kontraktet kom med en löneökning är fortfarande okänt. 

Har Forsberg någon partner?

Fotbollsstjärnan är sedan 2016 lyckligt gift med Shanga Forsberg och tillsammans har de en dotter född i augusti 2018. 


Faktum är att paret faktiskt varit tillsammans i hela 15 år – och först fick kontakt på nätet.

– Vi gick på samma skola. Jag såg henne där. Sen gick jag in på Lunarstorm och skrev till henne. Jag frågade om jag kunde få hennes nummer och hon gav det till mig, sa Forsberg till tyska Die Welt 2018.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt