Emil Forsberg

Emil Forsberg är en svensk fotbollspelare som föddes 23 oktober 1991, som son till tidigare GIF Sundsvall-spelaren Leif Forsberg.

Emil växte upp i Sundsvall och hans moderklubb är också GIF Sundsvall, som han debuterade för i Superettan 2009. Sedan 2015 spelar han som anfallare för tyska RB Leipzig med en lön som uppskattningsvis ligger på runt 60 miljoner kronor. Han är också mittfältare (nummer 6) i Sveriges herrlandslag i fotboll. Självklart finns Emil även som spelare i Fifa 17.

Emil är 179 centimeter lång, väger ungefär 78 kilo och är sedan sommaren 2016 gift med fotbollspelaren Shanga Hussain, numera Forsberg.

Om du är nyfiken på Emils vardagsliv så hittar du honom på Instagram under namnet eforsberg10, där han har närmare 40 000 följare.
igår 15:32
Det var för ett par månader sedan Shanga Forsberg och Emil Forsberg gick ut med att de skiljer sig efter 19 år ihop. Och nu har Shanga även tagit steget att radera Emil från sin Instagram.
igår 11:44
Flopp har följts av flopp. Tysk landslagsfotboll är inte vad den har varit. Ändå tror tidigare Bundesligaproffset Emil Forsberg på "Die Mannschaft" inför EM-premiären mot Skottland. Jag tror det kommer att bli intressant, säger han.
10 Jun, 22:43
Emil Forsberg och Shanga Forsberg skiljdes i mars i år. Nu är deras lyxiga lägenhet ute till försäljning. Se bilderna inifrån.
8 Jun, 19:58
I väntan på Zlatan, det här: Fortsatt goda spelmässiga intentioner som på nytt kantades av svåra defensiva misstag. Därför hade Serbien roligast på förfesten och gav Jon Dahl Tomasson hans tredje förlust på fyra landskamper. Det är en besvikelse, säger Emil Forsberg efteråt.
8 Jun, 16:52
Emil Forsberg och Gustaf Nilsson kliver in från start i kvällens landskamp mot Serbien.
8 Jun, 12:56
När svensk landslagsfotboll i höstas gick in i en av sina mörkaste perioder valde Emil Forsberg och Robin Olsen att ge beskedet: Vi fortsätter.
7 Jun, 14:36
Vad: Landskamp.
7 Jun, 14:30
Zlatan Ibrahimovics enastående karriär väcker mängder av minnen och starka känslor. Inte minst hos gårdagens, dagens och framtidens landslagsspelare. Han är en förebild för alla människor på planeten, säger Dejan Kulusevski.
4 Jun, 14:22
Vad: Vänskapslandskamp i fotboll.
3 Jun, 15:24
Efter en lång Premier League-säsong återstod en match för landslagsstjärnan Dejan Kulusevski med klubblaget Tottenham. En uppvisningsmatch – i Australien. Det var jobbigt, men man måste bara acceptera att man inte kan bestämma allt i livet, säger den nyblivne pappan.
2 Jun, 16:46
Vänsterbacken Ludwig Augustinsson är inte med på fotbollslandslagets första träning i Malmö under söndagen. Orsaken är att familjen väntar tillökning.
2 Jun, 13:58
I Premier League smällde anfallaren Alexander Isak in 21 mål för sitt Newcastle. I landslaget väntar han fortfarande på sitt första mål under Jon Dahl Tomassons ledning, men förbundskaptenen hyllar 24-åringen. Varje gång jag tittar på hans matcher så ler jag, säger dansken.
30 Maj, 08:44
Emil Forsberg visar storform inför landslagssamlingen. Forsberg gjorde två mål på två minuter när hans New York besegrade Charlotte med 3–1 i den amerikanska fotbollsligan MLS.
22 Maj, 12:14
Fyra nya spelare får chansen i "riktiga" A-landslaget. Sebastian Nanasi, Niclas Eliasson, Eric Smith och Samuel Dahl. Jag är nyfiken på om han har utvecklats, säger förbundskapten Jon Dahl Tomasson om Malmö FF:s Nanasi.
18 Maj, 18:03
Emil Forsberg gjorde tidigare ett uttalande om sin skilsmässa från Shanga Forsberg. Men det han säger får ex-frun att sätta ned foten.
18 Maj, 10:53
Fotbollsspelaren Emil Forsberg och ex-frun Shanga Forsberg skiljde sig i våras, efter 19 år tillsammans och två barn. Nu öppnar han upp sig om skiljsmässan.
5 Maj, 07:22
I mars slog Emil Forsberg och hans New York Miami, utan Lionel Messi på plan, med 4–0 hemma.
26 Mar, 10:53
Shanga Forsberg är en tidigare fotbollsspelare. Här kan du läsa allt om Shanga Forsberg: äktenskapet med Emil Forsberg, barn och mer.
25 Mar, 20:28
90 minuter närmare det som med tiden ska bli något betydligt effektivare och mer underhållande. Men att påstå att ett nytt landslag börjar ta form efter 1–0 på Friends arena mot Albanien är att ta i. Det var skönt att vinna så klart, säger matchens enda målskytt Gustaf Nilsson i Viaplay efter segern.
25 Mar, 17:52
Sex spelare in. Förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson vaskar om ordentligt i landslagets startelva. Bland andra kommer Simon Olsson och Gustaf Nilsson in från start mot Albanien.
1 2 3 4 ... 7