Fotbollsstjärnan Jean-Pierre Adams har gått bort efter 39 år i koma.
Fotbollsstjärnan Jean-Pierre Adams har gått bort efter 39 år i koma. - Foto: Foto: Paris Saint-Germain

Fotbollsspelaren Jean-Pierre Adams är död – efter 39 år i koma

Fotbollsstjärnan Jean-Pierre Adams har avlidit efter 39 år i koma. Frankrikes tidigare landslagsspelare skulle genomgå en rutinoperation 1982, men vaknade aldrig igen.
– Allt är bra. Jag mår väldigt bra, sa Adams innan den ödesdigra operationen.


Under måndagen kom beskedet att den franske fotbollsspelaren Jean-Pierre Adams gått bort vid 73 års ålder. 

Adams, som kom till Frankrike som tioåring, spelade bland annat i klubben Paris Saint-Germain, och genomförde 22 landskamper för det franska landslaget under 1970-talet.

Adams låg i koma i 39 år

Fotbollsstjärnans framgångssaga, och planer på att bli tränare, fick dock ett abrupt slut när han skulle genomgå en rutinoperation av sitt skadade knä 1982.

– Allt är bra. Jag mår väldigt bra, sa han till sin fru Bernadette innan fördes till operationssalen för att sövas ner.

Men under operationen uppstod problem. Något visade sig vara fel med narkosen och läkaren som ansvarade för just denna medverkade vid åtta operationer samtidigt.

"Den vackra sovande idrottaren"

Sedan Adams hamnade i koma efter operationen har hans familj, däribland frun Bernadette, fortsatt besöka honom i ett hus som kommit att kallas "Den vackra sovande idrottarens hus", vilket byggdes med pengar som samlats in av flera franska fotbollsklubbar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

1 timme sedan

Svensk storseger mot Skottland

1 timme sedan
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.

En ny början – men vart går landslaget med Tomasson?

igår 20:24
Sommaren 2004 hyssjade Jon Dahl Tomasson de svenska supportrarna på Estádio do Bessa i Porto, i det klassiska "Due-Due"-mötet. Nära 20 år senare står han på en sliten liten arena i samma stad. Som svensk förbundskapten. Så kan det gå. Frågan är hur det ska gå.