1 av 7
- Foto: Scanpix
2 av 7
- Foto: Scanpix
3 av 7
- Foto: Scanpix
4 av 7
- Foto: Scanpix
5 av 7
- Foto: Scanpix
6 av 7
- Foto: Scanpix
7 av 7
- Foto: Scanpix

Andrafiolen – men Schumi är viktig ändå

Hittills har det bara blivit nio poäng för Michael Schumacher och veteranen har fått utstå kritik. Men Mercedes GP:s vd Nick Fry är ändå positiv. - Alla bitar börjar sakta men säkert att falla på plats, säger han.


Michael Schumacher blev en injektion när han kom tillbaka till F1-sporten och i Mercedes-stallet. Men succén har uteblivit, hittills har den 41-årige tysken bara plockat nio poäng.

Hans stallkamrat Nico Rosberg som många trodde skulle få spela andrafiolen, har överglänst ”Schumi” i de inledande tre tävlingarna och har kört hem 35 poäng för Mercedes. Ändå säger man sig vara nöjda med veteranen.

- Michael är, i alla fall för mig, ganska anmärkningsvärd. Den feedback han ger är någonting som jag aldrig har upplevt förut, säger vd:n Nick Fry.

I de tre inledande tävlingarna har Nico Rosberg, 25, slagit ”Schumi” både i kvalen och i tävlingarna. Och senast bröt den äldre av de två tyskarna tidigt.

Den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport skriver att utöver ”Schumi” är det bara den Renaults ryske rookie Vitaly Petrov som har samma facit, 0-3, gentemot en stallkamrat. Samtidigt är tyska Bilds senaste huvudrubrik ”Der Schumi-Absturz” (”Schumis fall”) och man skriver att Rosberg är Mercedes ”nya nummer ett”.

- För varje tävling lär han sig lite mer och alla bitar börjar sakta men säkert att falla på plats, vilket är vad man kan förvänta sig av honom, säger Fry enligt Press Association.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!