Onsdag 18 Maj
Stockholm

Dramatiskt när Vettel körde ur för första gången i år

Sebastian Vettel hade åkt till sig sin 14:e pole position, men Abu Dhabis grand prix fick en annan segrare.
1 av 3
Sebastian Vettel hade åkt till sig sin 14:e pole position, men Abu Dhabis grand prix fick en annan segrare. Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Den påkostade Yas Marina Circuit, banan i Abu Dhabi.
2 av 3
Den påkostade Yas Marina Circuit, banan i Abu Dhabi. Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Lewis Hamilton tog sin tredje seger för året. Något som blev möjligt tack vare Sebastian Vettel uråkning.
3 av 3
Lewis Hamilton tog sin tredje seger för året. Något som blev möjligt tack vare Sebastian Vettel uråkning. Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Abu Dhabis grand prix blev ett av årets mest dramatiska lopp. Den redan klara mästaren Sebastian Vetttel körde ur direkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Spänningen lever

ABU DHABIS GP

1. Lewis Hamilton, 25p

2. Fernando Alonso, 18p

3. Jenson Button, 15p

4. Mark Webber, 12p

5. Felipe Massa, 10p

STÄLLNINGEN I TOTALEN

1. Sebastian Vettel, 374 p

2. Jenson Button, 255 p

3. Fernando Alonso, 245p

4. Mark Webber, 233p

5. Lewis Hamilton, 227p

ABU DHABI. Han har redan vunnit sin andra raka VM-titel samt säkrat stall-segern åt sitt Red Bull-Renault. I går blev Sebatian Vettel historisk igen när han tog sin 14 pole position för året, en bedrift som ingen har lyckats med sedan Nigel Mansell gjorde samma sak år 1992.

Den 24-årige tysken har sett fullständigt omutbar ut under tävlingsåret, men i Abu Dhabis grand prix fick F1-världen ett levande bevis på att han, trots allt, är mänsklig.

Körde ur direkt

Nåja, det var kanske inte Vettels fel att bilen krånglade. Men krånglade, det gjorde den - bara sekunder efter att startlampan skiftat färg till grönt, snurrade suveränen ut i gräset. En punktering gjorde att bilen blev omöjlig att kontrollera och Vettel tvingades för första gången i år bryta loppet.

Hamilton - den stora vinnaren

Vettels sorti blev öppningen för britten Lewis Hamilton, som tog över ledningen. Tätt följd av Fernando Alonso kunde Mc-Laren-föraren, som ligger femma i totalen, hålla undan och vinna. Segern var Hamiltons tredje för året, men frågan är om det inte var den viktigaste.

Vettel må ha säkrat världscupssegern men kampen om tredjeplatsen lever i allra högsta grad, inte minst tack vare Hamiltons seger som betyder att han, tillsammans med Mark Webber och Fernando Alonso kommer att göra upp om bronspengen i årets sista tävling som går av stapeln i Brasilien om två veckor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela