Dramatisk seger för Shaaban i comebacken

Landslagsmålvakten Rami Shaaban har gjort comeback.

Det blev ett nervpirrande drama för Rami Shaaban när han gjorde comeback i Hammarbymålet på lördagen efter sin långa skadefrånvaro. Detta i en sextondelsfinal i svenska cupen mot Åtvidaberg.

Hammarby tog ledningen mot Åtvidaberg, och Shaaban var åtta minuter från att hålla nollan. Men efter att superettanlaget kvitterat på frispark - via stolpen och Shaabans rygg - gick matchen till förlängning.

Åtvidaberg tog där ledningen redan efter tre minuter, men efter två mål av Charlie Davis, det sista på tilläggstid i den andra förlängningskvarten, gick Hammarby vidare tack vare 3-2. Landslagsmålvakten Rami Shaaban kan andas ut efter sin första match på tio månader.

Även Elfsborg tvingades till förlängning, men vann 2-1 med mot Ljungskile. IFK Göteborg vann däremot stort, 8-1 mot Ersboda på Gammliavallen i Umeå, och Örebro besegrade Kristianstad med 4-1.

Allsvenska laget Trelleborg är däremot utslaget. Superettanlaget Syrianska vann efter förlängning med 5-1. Joakim Hägernäs gjorde tre av målen.