IFK:s Pontus Wernbloom på väg till AZ Alkmaar

I morgon flyger blåvittanfallaren till Holland.


Det har länge spekulerats kring hur länge IFK Göteborg får behålla sin stjärnanfallare Pontus Wernbloom. Inte särskilt länge kan det visa sig nu.

Enligt uppgifter ska Wernbloom i morgon flyga ner till Holland för att träffa representanter för holländska mästarklubben AZ Alkmaar för en eventuell övergång.

–Jag kan bekräfta att det finns intresse från flera klubbar, men jag kan inte säga mer än så. Du får prata med min agent, säger Pontus Wernbloom till eurosport.se.

Blir kvar i IFK till juli

Övergången sägs kosta AZ upp till 25 miljoner kronor. Men IFK-fansen behöver inte ta farväl än på ett tag. Om Wernbloom flyttar söderut så sker det inte förrän i sommar då övergångsfönstret öppnar i juli.

IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild vill varken dementera eller bekräfta uppgifterna.

– Inga kommentarer, säger han till Eurosport.

Bildar anfallspar med Ari

Wernblooms agent, Carl Fhager, vill liksom Mild inte kommentera kring en eventuell övergång. Men blir den av så kommer Wernbloom bilda anfallspar med förre Kalmar FF-brassen Ari da Silva Ferreira.

AZ har även visat intresse för Wernblooms lagkamrat i IFK, Mattias Bjärsmyr.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rödin: "En jäkla revansch"

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.