Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

IFK:s Pontus Wernbloom på väg till AZ Alkmaar

Sport | 28/04/2009 23:10

I morgon flyger blåvittanfallaren till Holland.

Det har länge spekulerats kring hur länge IFK Göteborg får behålla sin stjärnanfallare Pontus Wernbloom. Inte särskilt länge kan det visa sig nu.

Enligt uppgifter ska Wernbloom i morgon flyga ner till Holland för att träffa representanter för holländska mästarklubben AZ Alkmaar för en eventuell övergång.

–Jag kan bekräfta att det finns intresse från flera klubbar, men jag kan inte säga mer än så. Du får prata med min agent, säger Pontus Wernbloom till eurosport.se.

Blir kvar i IFK till juli

Övergången sägs kosta AZ upp till 25 miljoner kronor. Men IFK-fansen behöver inte ta farväl än på ett tag. Om Wernbloom flyttar söderut så sker det inte förrän i sommar då övergångsfönstret öppnar i juli.

IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild vill varken dementera eller bekräfta uppgifterna.

– Inga kommentarer, säger han till Eurosport.

Bildar anfallspar med Ari

Wernblooms agent, Carl Fhager, vill liksom Mild inte kommentera kring en eventuell övergång. Men blir den av så kommer Wernbloom bilda anfallspar med förre Kalmar FF-brassen Ari da Silva Ferreira.

AZ har även visat intresse för Wernblooms lagkamrat i IFK, Mattias Bjärsmyr.

Skrivet av: