Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Olsson inte orolig över spelarflykt

Sport | 29/04/2009 13:33

IFK-coachen om Pontus Wernblooms proffsrykte: "Inget negativt."

Robin Söders eleganta fullträff på Söderstadion gav en hint om vad IFK Göteborgs anfall är kapabla till. När Tobias Hysén på tisdagen lobbade bollen över Örebros Magnus Wikström med 1-0 som följd blev det ännu tydligare. Årets Göteborg är fullt av tekniskt kunnande.

– Vi har många spelare i den kategorin som är väldigt duktiga en mot en och i sådana lägen, förklarar tränaren Jonas Olsson de snygga målen för Nyheter24.

I takt med att IFK-spelarna firade segern mot ÖSK seglade uppgifter om att Pontus Wernbloom är på väg till AZ Alkmaar upp. Om Blåvitt fortsätter att visa upp det bländade spel som stundtals presterats är risken stor att fler spelare än Wernbloom packar väskan i sommar. Men Jonas Olsson är inte orolig.

– Det är nog inget negativt så länge föreningen får in mycket pengar och kan fortsätta med den idé vi står för med att satsa på unga egna spelare. Så länge vi får in pengar så känns det bra.

Göteborg är i nuläget allsvenska serieledare. Ett platt fall mot Häcken och premiärförlusten mot Helsingborg är vad Jonas Olsson och Stefan Rehn har förlorat hittills.

– Jag tycker vi gjorde en bra match mot HIF. Det är väl egentligen bara Häcken-matchen som är en plump i protokollet, men vi hoppas att vi har gjort den plumpmatchen för i år, säger Olsson till Nyheter24.

Skrivet av: