IFK Norrköping – en klubb i kris

"Det var allvarligt när vi tillträdde, det har inte blivit bättre nu."


Inför en samlad presskår meddelade IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt att det ekonomiska läget är mycket illa för den klassiska fotbollsklubben. Årets resultat visar på en jätteförlust som når uppemot 7 miljoner kronor, vilket hotar klubbens elitlicens.

– Det är ett tuft läge, men till för att lösas. Vi får successivt minska kostymen och sedan leva med det, säger klubbchefen Björn Johansson till Nyheter24 och lägger till:

– Det är snabba dragningar mellan Allsvenskan och Superettan.

Tvångsåtgärder tas nu till för att rädda den forna storklubben, som i fjol spelade i högsta serien. Personalsituationen ska ses över med varsel som följd, och klubbhuset planeras att säljas.

– Helt klart kommer vi att lägga varsel. Jag kan i nuläget inte säga hur många det blir, säger Peter Hunt enligt nt.se.

När den förra styrelsen avgick i februari lämnade de inte bara efter sig sportsligt dåliga resultat. Utbetalningarna till avbrutna spelar- och tränarkontrakt uppskattades av den tidigare styrelsen till cirka 800 000 kronor, men Peter Hunt befarar att beloppet är avsevärt större – tre miljoner.

Skulle "Peking" misslyckas med att få ordning på ekonomin kan de hamna i Svenska Fotbollsförbundets program för klubbar vars elitlicens är hotad.

– Jag skulle vilja vädja till alla Norrköpingssbor som aldrig sett IFK Norrköping att åtminstone gå och se en match. Det skulle betyda oerhört mycket, säger Hunt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.