Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

IFK Norrköping – en klubb i kris

Sport | 29/04/2009 15:33

"Det var allvarligt när vi tillträdde, det har inte blivit bättre nu."

Inför en samlad presskår meddelade IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt att det ekonomiska läget är mycket illa för den klassiska fotbollsklubben. Årets resultat visar på en jätteförlust som når uppemot 7 miljoner kronor, vilket hotar klubbens elitlicens.

– Det är ett tuft läge, men till för att lösas. Vi får successivt minska kostymen och sedan leva med det, säger klubbchefen Björn Johansson till Nyheter24 och lägger till:

– Det är snabba dragningar mellan Allsvenskan och Superettan.

Tvångsåtgärder tas nu till för att rädda den forna storklubben, som i fjol spelade i högsta serien. Personalsituationen ska ses över med varsel som följd, och klubbhuset planeras att säljas.

– Helt klart kommer vi att lägga varsel. Jag kan i nuläget inte säga hur många det blir, säger Peter Hunt enligt nt.se.

När den förra styrelsen avgick i februari lämnade de inte bara efter sig sportsligt dåliga resultat. Utbetalningarna till avbrutna spelar- och tränarkontrakt uppskattades av den tidigare styrelsen till cirka 800 000 kronor, men Peter Hunt befarar att beloppet är avsevärt större – tre miljoner.

Skulle "Peking" misslyckas med att få ordning på ekonomin kan de hamna i Svenska Fotbollsförbundets program för klubbar vars elitlicens är hotad.

– Jag skulle vilja vädja till alla Norrköpingssbor som aldrig sett IFK Norrköping att åtminstone gå och se en match. Det skulle betyda oerhört mycket, säger Hunt.

Skrivet av: