Fördel Hamburg och Sjachtar

Men oavsett hur det går blir det Tyskland mot Ukraina i Uefacupfinalen.

På torsdagskvällen avgörs det vilka två lag som möts i Uefacupfinalen den 20 maj. Klart är att det blir ett tyskt lag och ett ukrainskt dito. I semifinalerna möts Dynamo Kiev och Sjachtar Donetsk samt Werder Bremen och Hamburg. Efter de första semifinalmatcherna förra veckan är det fördel Hamburg och Sjachtar.

Sjachtar fick 1-1 i bortamötet med Dynamo efter att brassen Fernandinho kvitterat i den andra halvleken.

I det nordtyska derbyt vann Hamburg bortamatchen mot Werder Bremen med 1-0. Piotr Trochowski nickade in segermålet i den 28:e minuten. Därmed är Hamburg nära att ta revensch på Werder Bremen efter semifinalförlusten i tyska cupen för två veckor sedan. Då vann Bremen på straffar efter att matchen slutat 1-1.

– Staden Hamburg behöver en titel. Vi var väldigt besvikna efter förlusten i tyska cupen, säger försvararen Guy Demel enligt Soccernet.

Werder Bremen väntas få tillbaka brassestjärnan Diego, som varit skadad. Däremot riskerar anfallaren Hugo Almeida att missa matchen. Om inte Almeida kan spela, får förmodligen Markus Rosenberg chansen från start.

I Hamburg gör målkungen Mladen Petric comeback.