Stölden på Stamford Bridge

Barcelona tog sig vidare genom en chockartad kvittering på övertid.


Det blev en semifinal med en rå och brutal vändning som ingen såg komma. Barcelona är i final efter 1-1.

Chelsea är svårslagna på Stamford Bridge. Och med 0-0 att gå på från det första mötet i Barcelona var förutsättningarna goda. Än bättre blev det av att Michael Essien skickade in en volleykanon, med fel fot, redan efter nio minuter. Sedan var det uppförsbacke för det Barcelona som slarvigt kallats världens bästa. De försökte, men förmådde inte skapa några chanser, än mindre träffa mål. Chelsea försvarade sig, och kontrade livsfarligt. Dessutom hade Londonlaget goda skäl att skrika på straff fyra, fem eller sex gånger utan att få utdelning. Allra tydligast när Piqué solklart stoppade bollen med handen när Anelka försökte ta sig förbi i straffområdet.

Det sprudlande bollälskande Barcelona som lekte med Real Madrid och Bayern München för inte alls länge sedan dök aldrig upp. I stället var det ett frustrerat kollektiv som förgäves försökte dyrka upp ett alldeles låst Chelseaförsvar. Några riktigt farliga chanser skapade aldrig spanjorerna. Inte förrän i 93:e minutenen när Iniesta plötsligt och oväntat fick bollen i bra läge utanför straffområdet. Han sköt med högern och såg bollen skruva sig utåt och upp i nättaket. 1-1 och Barcelona går vidare tack vare bortamålet. En stöld, vem man än frågar. Ett orättvist avancemang - men resultatet är det enda som räknas.

Barcelona alltså till drömfinal mot Manchester United. Men sättet det skedde på var onekligen ovanligt brutalt mot Chelseaspelarna. Vilket manifesterades tydligast av Didier Drogba som var ursinnig på domaren efter matchen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Drömmål gav Vittsjö första segern

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter chocksegern i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.