Onsdag 20 Okt
Stockholm

Terry: "Domaren bör straffas"

Chelseaspelarna vansinniga på norske Øvrebø efter Champions League-semifinalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det såg ut som Chelseas match, fram till den 93:e minuten. Då kvitterade Andres Iniesta till 1-1 och tog Barcelona till Champions League-final med hjälp av bortamålsregeln. Men matchen borde kanske ha varit avgjord långt tidigare, och då till Chelseas fördel.

Den norske domaren Tom Henning Øvrebø kunde ha blåst straff för Londonlaget vid åtminstone tre tillfällen. Efter matchen var Chelseaspelarna ursinniga. Allra argast var anfallsstjärnan Didier Drogba som fick hållas tillbaka av funktionärer och Chelseatränaren Guus Hiddink. Ivorianen skrek in i en tevekamera att det var "en jävla skam" och syftade då på domarinsatsen.

Det spekuleras nu i att Drogba kommer att straffas av Uefa efter händelserna. Chelseas lagkapten John Terry försvarar dock sin lagkamrat.

– Jag förstår hans reaktion och stödjer honom till hundra procent. Det är domaren som bör straffas, inte Didier, säger Terry enligt Daily Mail och fortsätter:

– Vi följde vår matchplan och gjorde precis det vi behövde göra för att gå vidare. Det enda skälet till att vi inte spelar final är att domaren gör ett antal misstag.

Chelseatränaren Hiddink var också minst sagt besviken efter matchen.

– Det var åtminstone tre straffsituationer som var solklara. Det är klart att det känns orättvist. Om huvuddomaren är skymd, så ska den assisterande domaren kunna kliva in och ta ett beslut, säger han.

Den norske domaren Øvrebø ska, i efterhand, ha erkänt för Uefas representanter att han gjorde en del misstag under matchen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela