Trend eller undantag för DIF?

Behöver befästa formen med vinst mot Malmö.


Djurgården är pressade att vinna i dag på Swedbank stadion. Pressade att visa att senaste vinsten inte var ett undantag utan början på en positiv trend.

Stockholmslaget ligger på platsen just ovan nedflyttningsstrecket efter sju omgångar. Det är inte godkänt för DIF. Zoran Lukic och Andrée Jeglertz har tidigare menat att de satsar långsiktigt, men att åka ur Allsvenskan ingår inte i deras plan.

Petter Gustavsson, back, säger till FotbollDirekt att sedan vinsten mot GAIS har en viss arbetsro och även framtidstro infunnit sig.

– Vi är ett starkt lag som kommer att vara svåra för många lag att möta. Vi kan vinna mot vilket lag i Allsvenskan som helst och Malmö kommer få det jobbigt.

Rajalakso visar spelglädje, det krävs för att Djurgården ska vinna i dag. Snurrar han upp försvaret, som han gjorde mot Gais, får Malmö det svettigt.

Några som å sin sida kan göra livet surt för Djurgårdsförsvaret är Ricardo Ferreira da Silva, Wilton Figueiredo och Agon Mehmeti. Meste målskytten hittills för Malmö.

– De har många individuellt skickliga spelare som vi måste hålla reda på, menar Djurgårdens Andrée Jeglertz till lagets hemsida.

Något som är lätt att hålla med om.

Malmö har ett ojämnt facit hittills och ligger i mitten av tabellen. Oförmågan att göra mål är det som tydligast kännetecknar MFF. Man har gjort sex mål på sju matcher. Inte tillräckligt för ett lag som siktar på allsvenska toppen. Men ännu är det ingen målkris tycker laget.

– Jag kan väl inte säga att vi är direkt oroliga över att vi inte gör mål. Vi skapar ändå mycket chanser. Så vi jobbar vidare och hoppas att samarbetsmomenten ska bli lite bättre, säger assisterande tränaren Hans Gren till FotbollDirekt.

Matchen mellan Malmö och Djurgården sänds i Canal+ Sport1, med start 14.30.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!