Mwila fixade Djurgårdssegern

Djurgården kan andas ut, åtminstone tillfälligt, efter 2-1-segern mot Gais.

På måndagskvällen tog man tre livsviktiga poäng på Stockholms Stadion när man besegrade Gais med 2-1. Det var fjolårets golden boy Sebastian Rajalakso som inledde målskyttet. Han satte en retur i öppet mål sedan Boyd Mwila skjutit ett skott rakt på Dime Jankulovski som lämnade retur.

Just Mwila, tidigare i Örgryte, gjorde också 2-0 för Djurgården. Och det var ett vackert mål. Mwila bröstade sig förbi två motståndare, gjorde bort en tredje och satte enkelt bollen i mål.

Bara minuter senare, i den 37:e minuten, reducerade Gais genom bäste målskytten Wanderson som drog till på volley från långt håll och satte bollen vackert bakom Wahlström i Djurgårdsmålet. Det var en bra halvlek där Gais egentligen hade fler chanser än hemmalaget men inte lyckades förvalta vad man skapade.

I andra halvlek var det lite lägre tempo och Gais hotade aldrig riktigt Djurgårdsledningen. Zoran, Andrée och spelarna får nu åtminstone lite andrum. Tre sköna poäng även om spelet inte alltid var det bästa. Gaisarna känner sannolikt att de kunde, borde fått med sig en poäng och åker hem med mindre glada miner.

Matchen mellan Gefle och Örebro slutade 2-0.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.