MFF har tålamod med Wilton

Åhman Persson: "Det lossnar snart för honom".


Wilton Figueiredo gjorde debut i MFF-tröjan när han hoppade in i den 65:e minuten i matchen mot Trelleborg den 19 april. Sedan dess har inte Malmö FF gjort ett enda mål i allsvenskan, och Figueiredo har spelat från start i samtliga matcher.

Brasilianaren har alltså hittills inte varit den supervärvning som MFF hade hoppats. Men hans lagkamrater har tålamod med honom.

–Det är för Wilton som för resten av laget. Bollen har inte riktigt studsat rätt den senaste tiden. Men det kommer, säger mittfältaren Robert Åhman Persson till Nyheter24.

Åhman Persson, som tränar med Figueiredo dagligen, tror inte att tiden i Qatar har påverkat brassen negativt.

– Han är en oerhört bra fotbollsspelare. Det märker man. Det kommer att lossna för honom snart, säger han.

På måndagskvällen blev det en 0-1-förlust för Malmö i derbyt mot Helsingborg. Henrik Larsson avgjorde i den 89:e minuten. Robert Åhman Persson var avstängd och såg matchen på teve.

– Jag tycker att vi spelade ut HIF under den första halvleken. Vi hade ett par bra chanser, men tog fel beslut i avgörande lägen.

Var det ett rättvist resultat?

–Nej, jag tycker att vi förtjänade minst en poäng.

Matchen i går blev alltså Malmös tredje raka utan mål framåt. På söndag väntar hemmamatch mot Djurgården. Kanske lossnar det för MFF, och för Wilton Figueiredo, då.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!