Gais får det tufft på Gamla Ullevi

Formstarkt Elfsborg tänker inte underskatta göteborgarna.


Ett Elfsborg i toppform och ett svajigt Gais möts på Gamla Ullevi. Om det inte vore för att Allsvenskan kryllade av Göteborgslag kunde man snacka om derby. Lillebror Borås ligger bara timmen bort.

I måndags besegrade boråsarna ett annat lag från Göteborg, nämligen Blåvitt. Av detta är man stärkta. Men det gäller att inte bli övermodiga.

– Vi får bevisa att vi klarar av att inte underskatta Gais, men risken finns. Vi måste ha den professionaliteten, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till FotbollDirekt.

Elfsborgs Emir Bajrami har varit på gång en tid. I senaste matchen blommade han ut ordentligt. Någon som GAIS får se upp med.

Gais är sugna på poäng. Man var inte dåliga mot Djurgården där man förlorade med knappa 2-1. I Wanderson har man ett farligt vapen. Skrällvarning utfärdas härmed.

– Vi är revanschsugna efter matchen mot Djurgården. Det kändes tråkigt att förlora när vi var bättre än dem och hade fler målchanser, säger tränare Alexander Axén till FotbollDirekt.

Mellan Halmstad och Örgryte tycks det bli en desto sorgsnare tillställning för bortalagets del.

Med bland andra Marcus Allbäck, Álvaro Santos och Alex Perreira på skadelistan tycks hoppet för Örgryte stå till nyförvärvet i målet. Veteranen Bengt Andersson. 42 år. Lagets enda poäng hittills kom i senaste matchen mot Brommapojkarna. Det är inget att bygga en allsvensk karriär på. För att vända trenden krävs att någon kliver fram som målskytt och bollförare.

Halmstad har sin unga succémålskytt Joe Sise skadad. Annars är laget intakt. Ett lag som nu har börjat producera offensivt. Matchen bör vara en säker seger för Halmstad. Det enda som står i vägen för dem är risken för underskattning av Allsvenskans sämsta lag.

– Någon gång kommer deras första seger. Det måste man vara medveten om när man går ut, säger assisterande tränaren Lasse Jacobsson till FotbollDirekt.

Matcherna börjar 17.00 och kan ses via PPV.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!