Öis tog slutligen poäng - trots självmål

Efter sex raka förluster lyckades Örgryte spela 1-1 mot BP.


Det har varit en lång resa men Öis har nu slutligen nått sitt mål - att ta poäng i Allsvenskan. Med en ny 42-årig målvakt i Bengt Andersson lyckades anrika Örgryte spela 1-1 mot Brommapojkarna hemma på Gamla Ullevi. Öis-målet gjordes av inhopparen Christian Lindström som snyggt nickade in Björn Anklevs inlägg från höger. Hans första mål i Allsvensksan. Med lite tur kunde det ha blivit tre poäng, men ett självmål av Tommy von Brömsen i den 67:e minuten förstörde segerfesten för Öis.

Öis är fortfarande överlägsen jumbo i Allsvenskan. Man är hela sex poäng ifrån säker mark, men det är trots allt 23 omgångar kvar. Mycket kan hända under den tiden. Nu har man även en erfaren målvakt längst bak i försvaret. Nyförvärvet Bengt Andersson agerade säkert matchen igenom, men vid BP:s kvittering såg han lite vilsen ut. Trots den missen var det en klart godkänd insats av den förre landslagsmålvakten.

– Jag känner mig ganska bra. Min egen insats var okej. Jag släppte in ett mål så det är jag inte riktigt nöjd med. Nöjd hade jag varit om jag hållit nollan, men så blir det förhoppningsvis nästa gång, säger Andersson till Canalplus efter matchen.

– Förhoppningsvis kan jag vara med och bidra till att Örgryte lämnar bottenskiktet.

För BP betyder det oavgjorda resultatet att man håller sig kvar i toppstriden. För tillfället parkerar stockholmarna på femte plats, tre poäng efter serieledarna Helsingborg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!