Söndag 28 Nov
Stockholm

Huliganstadgar finns hos SJ

Efter stöket på ett Malmö Aviation-plan borde flygbolagen ta efter SJ.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De oroligheter som utlöstes på ett Malmö Aviation-plan under söndagen hade inte inträffat på ett SJ-tåg. Malmö Aviation, SAS och Norwegian har till skillnad från SJ inte några huliganrutiner ombord.

– Vi har haft problem. Därför har vi skapat de här rutinerna, som vi sjösatte för några månader sedan, säger Gunnar Hammar, huvudskyddsombud på SJ, enligt Nyhetskanalen.se.

– Vi tar reda på vilka riskevenmang det finns, sedan får arbetsledare koordinera arbetet med berörda orter och personalgrupper, så att man säkerställer säkerhet och samarbetar med polisen. Utifrån risken blir åtgärderna allt från vakter på tåg, vaktbolag på stationer och rutiner för hur polis ska larmas.

Under gårdagens incident, då fem passagerare nekades att flyga från Malmö till Stockholm på grund av bråk, var det slutligen flygkaptenens beslut i samråd med gatepersonalen som styrde. Resan hem fortsatte dock med ytterligare stök.

– Vi har inte varit med om det här tidigare, det är svårt för oss att förutse, säger Malmö Aviations pressansvarige Olof Löfgren.

Inga oroligheter rapporterades från tågen mellan Malmö och Stockholm på söndagen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela