Fotbollsbråk på flyg till Bromma

Upprörda supportrar slog passagerare blodig.


Söndagens allsvenska förlustmatch mot MFF var mer än vissa Djurgårdsanhängare klarade av. Under den sena flygavgången med Malmö Aviation till Bromma tappade flera personer besinningen och blodigt slagsmål utbröt högt uppe i luften mellan cirka 40 män. Dessutom hotades besättningen av de vilda supportrarna. En person ska ha blivit misshandlad.

– När planet ska taxa ut ställer sig två personer upp, skriker och gapar. När en flygvärdinna och en passagerare försöker lugna ner dem så att planet kan lyfta, blir passageraren fasthållen av två supportrar medan en tredje misshandlar honom med knytnävsslag, säger Bengt Kihlberg, stationsbefäl vid Västerortspolisen i Stockholm till TT.

Sju supportrar från Djurgården misstänks nu för luftfartssabotage. Trots att resan var så pass stökig beslöt man sig för att inte avbryta flygningen.

– Det är befälhavaren på flygplanet som tar det beslutet och i detta fall bestämde man sig för att fortsätta resan, säger Olof Löfgren, pressansvarig vid Malmö Aviation till Nyheter24.

Flygplansbesättningen har tagits ur tjänst för dagen.

– Jag har inte pratat med dem direkt, men vi har skickat dit personal för att prata med dem och de har plockats av från dagens flygningar. De brukar vara väldigt lugna och trygga i de flesta situationer, men det här var ju något utöver det vanliga så det är klart att det var obehagligt, säger Löfgren till Nyheter24.

Även passagerarna på planet är chockade över det som hänt.

– Supportrarna hotade och skrek. Flygvärdinnorna var chockade. Att det skedde uppe i luften var mycket obehagligt, säger en resenär som var med på flyget, enligt Aftonbladet.

När planet landade på Bromma flygplats fanns ett 20-tal poliser på plats. Flera personer ska då ha anmälts för misshandel och olaga hot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.