Santos kan missa resten av säsongen

Örgrytes brasseanfallare har en mycket komplicerad skada. Hela säsongen hotad.


Örgryte ligger sist i Allsvenskan och behöver all hjälp de kan få. Därför är beskedet om Alvaro Santos svårlösta och mystiska skada rena katastrofen för klubben. Brassen riskerar operation och därmed att bli borta resten av säsongen.

– Han har en typ av bäckenproblem som vare sig jag med 35 år i branschen, eller min kollega Leif Swärdh, sett tidigare, säger kirurgen Anders Falk till Fotbolldirekt.se.

Santos värvades inför den här säsongen för tolv miljoner. Tillsammans med Marcus Allbäck var tanken att forwardsparet skulle ösa in mål för nykomlingen. Men med båda stjärnorna borta har laget legat fastklamrat som en sten i botten. Allbäck kommer vara tillbaka på plan efter vårsäsongen, men Santos status är alltså fortsatt oklart.

– Det finns två vägar att gå: det ena handlar om att genom rehabträning och med hjälp av inflammationshämmande medel kunna genomföra säsongen. Går inte det väntar operation, säger Falk.

Örgryte möter härnäst Häcken hemma på Gamla Ullevi. Ett drömläge att ta första segern för säsongen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

3 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

3 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.