Söndag 28 Nov
Stockholm

Sanningen om flygplansbråket

"Man är helt laglös bara för att man har varit på fotboll"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bråket på Malmö Aviations flygning mellan Sturup och Bromma efter söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö och Djurgården har målats upp som en supporterskandal. Sju djurgårdsanhängare är misstänkta för luftfartssabotage efter händelsen. Men enligt en av de supportrar som var med på planet har det hela blivit rejält uppförstorat.

Supportern, som vill vara anonym, berättar för Nyheter24 att flera av de personer som omhändertogs i samband med händelsen är helt oskyldiga.

–Jag är sjukt irriterad på att man är helt laglös bara för att man har varit på fotboll, säger han.

Enligt rapporter började tumultet när tre djurgårdsanhängare var högljudda i samband med att planet skulle starta. En annan resenär, en äldre man, försökte lugna de högljudda personerna. Bråk uppstod mellan fyra personer och mannen som försökte lugna djurgårdsanhängarna ska ha fått ett slag över näsan.

Vidare berättar supportern att de som var mest aktiva i bråket, två av de högljudda djurgårdsanhängarna, blev ombedda att lämna planet. Något som de också gjorde, utan att protestera. Den äldre mannen som försökte lugna de högljudda djurgårdarna fick stanna ombord. När en tredje person ifrågasatte detta, blev även han avkastad. Ytterligare en person kastades av sedan han undrat varför den tredje personen inte fick vara kvar ombord.

–Sedan lyfte vi, och resan till Stockholm var helt odramatisk, berättar den anonyme supportern.

När planet landade på Bromma flygplats togs ytterligare sju personer om hand av polis.

–Helt utan anledning. De två som var gapigast blev, helt korrekt, avskickade, i Malmö. Resten drabbades för att de råkade sitta i anslutning till de personerna.

En kort film från avstigningen från planet:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela