Sanningen om flygplansbråket

"Man är helt laglös bara för att man har varit på fotboll"


Bråket på Malmö Aviations flygning mellan Sturup och Bromma efter söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö och Djurgården har målats upp som en supporterskandal. Sju djurgårdsanhängare är misstänkta för luftfartssabotage efter händelsen. Men enligt en av de supportrar som var med på planet har det hela blivit rejält uppförstorat.

Supportern, som vill vara anonym, berättar för Nyheter24 att flera av de personer som omhändertogs i samband med händelsen är helt oskyldiga.

–Jag är sjukt irriterad på att man är helt laglös bara för att man har varit på fotboll, säger han.

Enligt rapporter började tumultet när tre djurgårdsanhängare var högljudda i samband med att planet skulle starta. En annan resenär, en äldre man, försökte lugna de högljudda personerna. Bråk uppstod mellan fyra personer och mannen som försökte lugna djurgårdsanhängarna ska ha fått ett slag över näsan.

Vidare berättar supportern att de som var mest aktiva i bråket, två av de högljudda djurgårdsanhängarna, blev ombedda att lämna planet. Något som de också gjorde, utan att protestera. Den äldre mannen som försökte lugna de högljudda djurgårdarna fick stanna ombord. När en tredje person ifrågasatte detta, blev även han avkastad. Ytterligare en person kastades av sedan han undrat varför den tredje personen inte fick vara kvar ombord.

–Sedan lyfte vi, och resan till Stockholm var helt odramatisk, berättar den anonyme supportern.

När planet landade på Bromma flygplats togs ytterligare sju personer om hand av polis.

–Helt utan anledning. De två som var gapigast blev, helt korrekt, avskickade, i Malmö. Resten drabbades för att de råkade sitta i anslutning till de personerna.

En kort film från avstigningen från planet:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rafael Nadal dominant i comebacken

Här är Sveriges grupp i Paris-OS

EM-bronset i Tyskland säkrade en plats i sommarens OS.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

1 timme sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

2 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

3 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.