Tisdag 30 Nov
Stockholm

Klas Ingesson cancersjuk

Chockbeskedet kom på torsdagen. Landslagslegendaren har drabbats av blodcancer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter att känt sig hängig och svag en längre tid vistades Klas Ingesson nyligen på Universitetssjukhuset i Linköping under en vecka. Till slut fick han det sorgliga beskedet: Hans kropp har angripits av cancersjukdomen myelom – den näst vanligaste formen av blodcancer.

"Behandling har påbörjats och allt verkar gå i rätt riktning. Vad som sker framöver är något som jag tillsammans med min familj och mina läkare inte vill gå in på just nu", skriver Ingesson i ett pressmeddelande till TT.

Om Ingesson blir frisk från sjukdomen eller inte är oklart. Myelom är obotligt och drabbar patienter med olika kraft. Behandlingen sker vanligen med steroider, cellgifter och stamcellstransplantation. Av de som drabbas överlever endast 35 procent av männen längre än fem år.

"Nu väntar en tid av hårt arbete och mycket jäklar anamma, vilket också var mitt främsta kännetecken som fotbollsspelare. För att lyckas med uppgiften så behöver jag och min familj lugn och ro vilket jag hoppas alla respekterar", skriver 40-åringen vidare i pressmeddelandet.

Som fotbollsspelare minns vi främst Klas Ingessons delaktighet i VM-bronset i USA 1994. Han gjorde 57 landskamper och var proffs i sju olika klubbar under karriären.

Nu hoppas vi att Ingesson är lika stark i kampen mot cancern som han var på fotbollsplanen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela