Tisdag 11 Maj
Stockholm

Allsvensk maktkamp på Gamla Ullevi

Söndagens möte mellan IFK Göteborg och Kalmar handlar om matcherna i matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Krisstämpeln var så gott som inpräntad efter fem inledande matcher utan seger, men i takt med att sommaren och de gröna mattorna närmar sig med stormsteg har även Kalmar FF hittat spelet. Med tre raka segrar i ryggen kommer smålänningarna till Göteborg för att möta IFK på söndagen.

– Det här blir en match där det finns väldigt många matcher i matchen, för att vi ska få med oss resultatet i dag så är det bara en sak som gäller och det är att vinna så många som möjligt av dessa, säger Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand till klubbens hemsida.

För IFK Göteborg har det verkligen varit kärlek vid första ögonkastet med nya arenan Gamla Ullevi. Fyra raka segrar så här långt den här säsongen och fantastiska 13-0 i målskillnad gör Blåvitt till oerhört svårslagna på hemmaplan. Mittfältets rivjärn Gustav Svensson ser fram emot maktkampen med de regerande svenska mästarna och tror att det kan bli en folkfest.

– Det har blivit något speciellt att möta Kalmar FF. Med tanke på hur vi spelat hemma på vår nya arena och att det är så schysst väder borde det komma uppåt 15 000 åskådare, det borde bli bra tryck, säger han till IFK:s hemsida.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela