Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kim Olsen måltjuv när Örebro vann

Sport | 17/05/2009 20:09

Rätt ställe vid rätt tidpunkt. Där stod Kim Olsen när han sänkte Gais.

Vad kännetecknar en måltjuv? Jo, förmågan att stå på rätt plats vid rätt tillfälle. Örebros Kim Olsen är ett sådant exempel, och det räckte för att Örebro skulle vinna hemma mot Gais.

Mycket av matchen mellan Örebro och Gais handlade om Kim Olsen. Dansken hade två jättelägen de första sju minuterna, men fick vänta på andra halvlek för att näta. Eric Bassombeng gjorde förarbetet på högerkanten, spelade in till Roni Porokara som totalmissade jättechansen. Nu föll det sig ändå så pass lyckligt för Örebro att missen blev en bra passning till Olsen som på skyttekungens manér skyfflade in bollen. På rätt plats vid rätt tillfälle.

Gais lyckades inte skapa något riktigt tryck mot Örebros mål i jakten på kvitteringen. Med lite flax hade det ändå blivit en poäng. Närmast mål var Wanderson på frispark. John Alvbåge i hemmamålet stoppade bollen tillräckligt för att den skulle styra upp i ribban, innan han själv plockade returen.

Mot slutet flyttade Gais upp allt mer folk för att komma till, men i stället rullade Örebros Fredrik Nordback kallt in 2-0.

Örebro har nu tagit fyra raka segrar på hemmaplan och avancerade i den något haltande tabellen. Laget är bara fyra poäng efter serieledande Elfsborg.

Skrivet av: