Hammarby höll undan för MFF-pressen

Charlie Davies gjorde matchens enda mål. Första trepoängaren på Söderstadion.

Efter allt prat om kriser, värdelöst spel, undermåligt spelarmaterial, svaga tränare och supporterprotester visade Hammarby på söndagen krigartakter och vann med 1-0 över Malmö FF. Gästerna hade i sanningens namn det mesta av spelet, men hjärtat, det hade hemmalaget. En tung vinst som ger Bajen lite arbetsro den närmaste tiden.

– Ett extremt stort hjärta och ett uppoffrande försvarsspel, sade tränaren Tony Gustavsson till PPV.

Charlie Davies klippte in segermålet på en av Hammarbys två kontringar i hela den andra halvleken. I övrigt låg de på en defensiv som var så kompakt att knappt några bollar alls hittade in till straffområdet via marken. Malmö spelade runt bollen i evigheter innan man till slut tvingades ut på kanten för att slå inlägg som aldrig ledde till något annat än resultatlösa hörnor. Närmast var Daniel Andersson som träffade ribban med en nick.

Hammarby öppnade annars matchen piggt men Charlie Davies såg ensam ut på topp när laget skickade bollar på honom. Malmö vann mycket boll på mittfältet och kom i farliga anfall utan att hitta till de allra hetaste möjligheterna.

Segern innebär att Hammarby kravlar sig över både nedflyttnings- och kvalstrecket och lämnar Örgryte, Djurgården och Häcken bakom sig – alla dock med en match mindre spelad.

Hur blev det med fansens protest då? Total tystnad under hela första halvlek? Nej, kärleken till laget tog över och supportrarnas kraftiga sång skakade precis som vanligt jorden under Söderstadion.