Fredag 14 Maj
Stockholm

Hysén sänkte Kalmar med ett klassmål

IFK Göteborg vann stormötet på Gamla Ullevi med 2-1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som vanligt smällde det ganska hårt när IFK Göteborg och Kalmar FF möttes på Gamla Ullevi. Men mästarna Kalmar fick bita i det sura äpplet när en formtoppad Tobias Hysén med två mål gav sitt gäng segern med 2-1.

Det första kom lite turligt. Stefan Selakovic inlägg i den 58:e minuten nådde Hysén som språngnickade mot mål. Bollen träffade Marcus Lindberg, fick en båge som ställde Kalmarmålvakten Wastå och gick in i mål. Andra målet var desto snyggare. Hysén sprintade ifrån Joachim Lantz på djupet och ur en dålig vinkel chippade han iskallt bollen över Wastå. Kanske stod Wastå för långt ut, men det var ett mål av högsta klass. Landslaget nästa för Tobias Hysén?

Men Kalmar vägrade ge sig och kom tillbaka in i matchen. Mest tack vare IFK-målvakten Kim Christensen och mittbacken Ragnar Sigurdsson. Christensen rörde sig ut för att ta en djupledsboll samtidigt som Sigurdsson trodde att dansken stod kvar på mållinjen. Islänningen Sigurdsson nickade till slut bollen över sin egen målvakt och en opportunistisk Abiola Dauda var på rätt plats och kunde reducera för Kalmar. Men närmare än så kom alltså inte smålänningarna trots tryck under slutet av matchen.

Trepoängaren var IFK:s femte raka på nybygget Gamla Ullevi. Kalmar blev däremot det första lag som lyckats göra mål på göteborgarna i den nya borgen.

IFK går därmed upp till en andra plats, en poäng bakom Elfsborg som just nu toppar på 19 poäng.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela