Söndag 16 Maj
Stockholm

Sargat TFF i tufft bortaderby

Helsingborg kan ställa upp ett ordinarie lag. Trelleborg har en hel elva borta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det börjar arta sig som lite av David mot Goliat när Helsingborg och Trelleborg möts i måndagskvällens Skånederby. Hemmalaget HIF går upp i serieledning vid seger och har efter lite småskavanker på ett par spelare i stort sett hela truppen tillgänglig. Trelleborg däremot kommer till start med vad Tom Prahl kallar för "en hel startelva indisponibel", men är ändå försiktigt positiv inför matchen på Olympia.

"Bra organiserat försvarsspel är grunden till allt framgångsrikt spel - så även denna gång. Tron och optimismen på vår egen förmåga att kunna spela och hålla jämna steg är en annan viktig faktor", skriver Prahl på TFF:S hemsida.

Helsingborg, med livsfarliga Henrik Larsson och Rasmus Jönsson på topp, har inlett årets säsong mycket starkt och börjar i detta tidiga skede segla upp som en av guldfavoriterna. Det märks ändå att Helsingborgs tränare Bosse Nilsson har respekt för Tom Prahls TFF-bygge. Trots manfallet hos gästerna är det med en stabil defensiv som Helsingborg ska vinna matchen.

– För vår del gäller det att hålla backlinjen på rätt plats, så att de inte får spela in bakom oss. Samtidigt ska vi försöka straffa TFF på samma vis med snabba omställningar, det finns ytor att gå på för oss. Inte minst på kanterna, säger Bosse Nilsson till klubbens hemsida.

Helsingborg - Trelleborg, Olympia, måndag 19:00.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela