BP:s försvar ingen match för HIF

Nykomlingarnas försvar var en munsbit för hungriga Helsingborg som vann med 3-0.

Det var tydligt vilket lag som var det etablerade allsvenska laget och vilka som var nykomlingar när Brommapojkarna tog emot Helsingborg på Grimsta IP på måndagen. Helsingborg vann med 3-0 efter att BP-försvaret agerat minst sagt orutinerat och tafatt på åtminstone två av målen.

Redan efter sju minuter hittar bollen nätet för första gången då gästernas back Markus Holgersson kunde peta in ledningen på mållinjen. Målet föregicks av en hörna där Brommapojkarnas försvar mest stod och tittade på innan bollen hittade fram till den fristående Holgersson. Vid 0-2-målet var det återigen en hörna av Christoffer Andersson som låg bakom, även om hörnan i sig inte ska premieras. Förste BP-försvarare missade det lågt slagna inlägget varpå Olof Guterstam med smalbenet styrde in bollen över axeln på egna målvakten Kristoffer Nordfeldt. Rena humorn.

3-0 föll bara minuten senare när den evigt presterande Henrik Larsson vann en nickduell mot 192 centimeter Richard Henriksson på ett "ballonginlägg". Ännu en insats av en hemmaback som är värd att ifrågasätta, utan att nedvärdera "Henkes" prestation.

Andra halvlek är rena sömnpillret, och den enda BP-chansen värd namnet är när Miiko Albornoz från bara några meter i fritt läge skjuter högt över. HIF bevakar sin trepoängare utan några som helst problem och när statistiken efter matchen sammanfattas till 17-1 i skott på mål till Helsingborg kan vi konstatera att det ännu är ganska stor skillnad mellan ett topplag och en nykomling.