Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Ett sargat DIF är också farligt"

Sport | 21/05/2009 07:09

Tom Prahl ändå positiv inför DIF:s ankomst: "Alla har respekt för Trelleborg."

Det är två derbyslitna lag som möts på Vångavallen på torsdagen. Hemmalaget Trelleborg slet till sig en poäng mot Helsingborg efter att ha varit tillbakatryckta stora delar av matchen, och Djurgården försökte, men lyckades inte kvittera Ivan Obolos tidiga 1-0 för AIK.

– Vi är stärkta efter andra halvlek mot Helsingborg så vi ska försöka anknyta till det, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl till Nyheter24.

Djurgården ligger mycket illa till i tabellen, men vad värre är – spelet ser allt annat än bra ut. Spelmodellen 4-3-3 står fast men det är en taktik som ingen av de blårandiga spelarna verkar tro på. Åtminstone är de inte lämpade för den.

– Djurgården har fortfarande ganska många bra spelare och många rutinerade killar. Klart de är sargade, men ett sargat Djurgården är också farligt. De har inte så mycket att förlora, säger Prahl.

Trelleborg är i dag ett allsvenskt mittenlag, något de har kommit att etablera sig som de senaste åren via ett positivt spel och Tom Prahl på tränarposten. Tidigare hette det att de poäng som TFF tog var på grund av det tråkiga spel de bjöd på på "tjongavallen".

Har motståndarna fått respekt för Trelleborg?

– Alla lag har respekt för Trelleborg. De vet att de får jobba jäkligt hårt för att besegra oss, säger Prahl.

Trelleborg - Djurgården, Vångavallen, torsdag 17:00.

Skrivet av: