Slarvigt Gais tappade segern

Fyra brassemål när Gais och Kalmar kryssade. Wanderson glänste.

Gais hade 2-0 när det återstod en minut av ordinarie matchtid. När domaren blåste av matchen stod det 2-2 på resultattavlan.

– Jag förstår inte hur det kan bli så här, sa en olycklig Alexander Axén, tränare i Gais, till PPV.

Det är lätt att sympatisera med Axén. Hans lag kontrollerade mycket av händelserna och såg välförtjänt ut att ta sin första seger på sju matcher. Wanderson do Carmo glänste med sina två mål så att åskådarna fick kisa, i synnerhet på det andra med tio minuter kvar att spela. Brassen snodde bollen av Kalmars Tobias Eriksson, dribblade av en motståndare innan han hur retsamt som helst tunnlade samme Eriksson och sedan lyfte in bollen i bortre krysset utom räckhåll för Petter Wastå.

– Vi spelade som vi hade tänkt och hade bra kontroll. Dom hotar oss inte, så det kändes bra, sa Axén om känslan vid 2-0-ledningen.

Tio minuter senare såg han ut som ett spöke.

I ärlighetens namn var det rena turen som tog Kalmar tillbaka in i matchen. Hade det inte varit för kommunikationsmissen mellan Dime Jankulovski i Gais-målet och en av hans backar hade Daniel Mendes inte gjort 1-2. Men nu fick han det målet gratis och av bara farten såg samme Mendes till att lobba in 2-2 i krysset i matchminut 92.