Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK och Hammarby ber om ursäkt

Sport | 29/05/2009 11:49

AIK och Hammarby bad dagen efter derbyt publiken om ursäkt.

Både AIK och Hammarby bad dagen efter derbyt publiken om ursäkt för scenerna i halvtid då bland annat brinnande bengaler kastades mellan läktarna. Klubbarna har troligen dryga böter att vänta, men gör samtidigt klart att de enskilda kommer att straffas i möjligaste mån.

– Redan i går kväll (torsdag) påbörjades en utredning och vi hoppas att, tillsammans med polisen, kunna identifiera de inblandade och stänga av dessa från våra arrangemang, säger AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch till klubbens hemsida.

Göran Rickmer, evenemangsansvarig på Hammarby fotboll, är inne på samma spår.

– Det är alltid individen som ska stå till svars för sina handlingar, men det försvarar inte att arrangören, vi som medarrangör och polismyndigheten faller igenom, säger han enligt klubbhemsidan.

Det var i halvtid i derbyt, som AIK vann med 1-0, som oroligheterna bröt ut mellan läktarsektionerna i Råsundas sydöstra hörn. Ett antal bengaler och andra föremål kastades fram och tillbaka och polisen fick utrymma den del av östra läktaren som ligger närmast hörnet för att hålla grupperna åtskilda.

Skrivet av: