Jagne gav AIK tredje raka derbysegern

Derbyfesten kantades som vanligt av huliganbråk.

AIK tog sin tredje raka derbyseger efter att Saihou Jagne rullat upp Hammarbyförsvaret och snyggt lyft in matchens enda mål.

– Jag tänkte bara: upp snabbt och få in den, säger Jagne till Canal Plus.

Hammarby utan bland andra Charlie Davis och Emil Johansson kämpade matchen igenom, men räckte inte till framåt. Matchen slutade 1-0 till Stockholms derbykungar AIK.

Det avgörande målet i första halvlekens sista minut. Hammarbys mittback Igor Armas gör en rejält misslyckad brytning som friställer Jagne. Gambianen rusar mot mål, fintar ner den jagande Monday James och lyfter bollen över Kristoffer "Poppen" Björklund i Bajenmålet. Direkt efter blåser domaren av första halvleken.

– Jag är djävulskt besviken. Givetvis på att vi förlorar, och det är förjävligt att vi släpper in målet i 46:e minuten på ett jävla bolltapp på mitten, säger Gustavsson i CanalPlus.

Bortdömt Hammarbymål

Hammarby försökte lite mer i den andra halvleken. Man lyfte upp spelet och hade ett par halvfarliga chanser. Sema fick dessutom ett mål bortdömt sedan Nathan Paulse stått offside i momentet innan. Men trots det var Gustavsson besviken på spelarna.

– Jag är djävulskt besviken. Givetvis på att vi förlorar, och det är förjävligt att vi släpper in målet i 46:e minuten på ett jävla bolltapp på mitten.

– Vi får inte ens in bollen i sista tredjedelen utan håller på och duttar med den. När vi väl ska skicka långt är det dålig kvalité som på sista frisparken.

Skilda världar

I slutändan var AIK-spelarna för taggade för att släppa ifrån sig segern och segern ger Solnaklubben slagläge nu när Allsvenskan går in i ett månadslångt uppehåll. Man kommer som sämst vara femma när alla lagen spelat den tolfte omgången.

För Hammarby var förlusten trots allt ett bevis på att man kanske har lite bredd i truppen. Förutom segermålet släppte lagets alla nya backar inte till många chanser och i ärlighetens namn var det Armas totalt misslyckade brytning som i slutändan gav AIK alla poängen. Nu får Bajen chans att slicka såren och försöka klättra i tabellen efter sommaren. Just nu är man på trettonde plats, men både Gais och Djurgården har chansen att klättra förbi.

Samtidigt ryktas det att spelare som Charlie Davis och Lolo Chanko är på väg bort från Hammarby. Det kommer förmodligen att bli en ångestfylld sommar för Bajens supportrar.

Bengaler och huliganer

Derbyfesten kantades som vanligt av huliganbråk. Ett hundratal huliganer var inblandade i flera storbråk som blossade upp på olika platser på Råsundas läktare. Bråkmakarna kastade en brinnande bengal mitt bland Hammarbyklacken.

– Det är tumult på Råsunda, obehagliga scener vid Hammarbyklacken. Men det är näppeligen Hammarbyarna som ligger bakom det som har hänt, sa kommentatorn Lasse Granqvist i Canal plus.

– Det som pågår är fullständigt livsfarligt eftersom det kastas brinnande föremål mellan läktarsektionerna. Det är en bild av allsvenskan 2009, sa Canal plus kommentator Lasse Granqvist.

Polisen såg ut att använda sig av en nygammal metod där man helt enkelt valde att inte göra någonting och låta fotbollshuliganerna trötta ut sig själva.

– Polisen är helt passiv och gör ingenting, man låter huliganerna bråka och kasta saker, säger en person Nyheter24 har talat med.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.