Pressat AIK inför derbyt

Andreas Alm sätter press på det egna laget: "Seger och vårsäsongen är godkänd."


Kristoffer "Poppen" Björklund menar att en Hammarby-seger skulle göra våravslutningen godkänd för laget. AIK:s assisterande tränare Andreas Alm säger samma sak – men om sitt eget lag.

– Vi har 19 poäng, 22 vore en godkänd vårsäsong om man ser till de 12 matcher vi har under våren. En seger mot Hammarby och säsongen är godkänd så här långt, säger Alm till Svenska Fans.

Med undantag för den senaste matchen mot Gefle har AIK haft en bra trend de senaste veckorna. Harmonin är god i truppen och nyförvärv som Martin Mutumba och holländaren Jos Hooiveld har övertygat. Men till torsdagens derby är det upp till bevis för AIK. Var förlusten mot Gefle en plump i protokollet eller början på en formsvacka?

– Det är ingen motsättning mellan att vara ödmjuk och samtidigt säga att jag tror att vi kommer vinna den matchen. Jag är ödmjuk inför det faktum att Hammarby har kvalitéer, oavsett vilket lag de ställer upp med, samtidigt vet vi att vi är bra, säger Alm.

Värt att tänka på är att en derbyseger för Hammarby skulle minska avståndet till AIK till fyra poäng. Detta trots den turbulenta vår Bajen haft och det lugn som ändå präglat över en kroniskt stormig klubb som AIK. Det kan svänga snabbt i fotboll.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.