Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pressat AIK inför derbyt

- 28/05/2009, 14:03 -

Andreas Alm sätter press på det egna laget: "Seger och vårsäsongen är godkänd."

Kristoffer "Poppen" Björklund menar att en Hammarby-seger skulle göra våravslutningen godkänd för laget. AIK:s assisterande tränare Andreas Alm säger samma sak – men om sitt eget lag.

– Vi har 19 poäng, 22 vore en godkänd vårsäsong om man ser till de 12 matcher vi har under våren. En seger mot Hammarby och säsongen är godkänd så här långt, säger Alm till Svenska Fans.

Med undantag för den senaste matchen mot Gefle har AIK haft en bra trend de senaste veckorna. Harmonin är god i truppen och nyförvärv som Martin Mutumba och holländaren Jos Hooiveld har övertygat. Men till torsdagens derby är det upp till bevis för AIK. Var förlusten mot Gefle en plump i protokollet eller början på en formsvacka?

– Det är ingen motsättning mellan att vara ödmjuk och samtidigt säga att jag tror att vi kommer vinna den matchen. Jag är ödmjuk inför det faktum att Hammarby har kvalitéer, oavsett vilket lag de ställer upp med, samtidigt vet vi att vi är bra, säger Alm.

Värt att tänka på är att en derbyseger för Hammarby skulle minska avståndet till AIK till fyra poäng. Detta trots den turbulenta vår Bajen haft och det lugn som ändå präglat över en kroniskt stormig klubb som AIK. Det kan svänga snabbt i fotboll.

Skrivet av: