Onsdag 21 Apr
Stockholm

I dag kan superettan avgöras

Öis och Häcken kan utöka Göteborgskolonin i allsvenskan till fyra lag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nästa år kan Göteborg bli allsvenskans dominant. Med IFK Göteborg och Gais redan där knackar nu Öis och Häcken på den allsvenska dörren. För Öis handlar det om liv och död.

– Det är ett kritiskt läge, om man nu ska slå på stora trumman, och en viktig match för ÖIS framtid när det gäller ekonomi och elitsatsning, säger lagkaptenen Magnus Källander.

Öis ställs mot ett Väsby som inte har mycket att spela för.

– Det finns inget att fundera på utan vi ska fortsätta spela den frejdiga fotboll som vi gjort tidigare. I med högsta växeln, springa framåt och käka upp dem, säger Källander till klubbens hemsida.

Öisarna leder superettan på 53 poäng. Två före Häcken som även de kan säkra ett allsvenskt kontrakt. Men Häcken går in med en annorlunda inställning.

– Ödmjukhet och ett jävla slit för att få med oss poängen vi har, då är jag nöjd. Det finns inte att åka dit och tro att man ska köra över dom, det har vi jobbat ganska mycket med, säger tränaren Sonny Karlsson.

Tidigare i veckan uppmärksammades Häckens nya strategi för att nå allsvenskan. Klubben valde en så kallad "silencio stampa", det vill säga att klubben inte pratar med pressen. Men det är något media överdrivit menar Karlsson.

– Det är ju lite komiskt, vi jär inte vana vid att det springer massa media på Fjärdingsplan och ville inte att det skulle förstöra våra träningar inför matchen. Men det är ju komiskt att kalla det silencio stampa, det är ju inte så att det är skitmycket press vanligtvis. Det är klart att vi skrattar åt det. Vi har till och med gjort en skylt där det står Silencio Stampa och hängt på grinden till Fjärdings. Men det har inte dykt upp någon, säger Karlsson.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela