Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brasseshow när Halmstad vann

- 19/10/2008, 17:15 -

Två mål av Anselmo när Ljungskile krossades på bortaplan.

Ljungskile föll tungt hemma mot ett effektivt Halmstad. Två mål av Anselmo fällde avgörandet när Halmstad tog tredje raka segern efter 3-0 (1-0). Ingen poäng för Ljungskile innebär en ännu tätare bottenstrid.

Att Ljungskile kammade noll hemma mot Halmstad är positiva besked för Sundsvall och Gefle. För Ljungskile innebär det att bortamatchen i nästa omgång mot Norrköping får ännu större betydelse.

– Vi måste tillbaka till grunderna mot Norrköping. I dag slår vi bort mycket bollar. Inlägg som går bakom mål och vi gör misstag vid två av målen som är sådana situationer som vi pratat om, sade en besviken David Wilson, tränare i Ljungskile.

Två gånger om passade Halmstads Anselmo på att utnyttja misstagen av hemmalaget. Vid 1-0 rensade Aleksandar Kitic bollen rakt på Tim Sparv. Sparv skickade bollen direkt i djupet till Emir Kujovic som på volley med vänstern hittade en framstormande Anselmo som enkelt stötte bollen i mål. Halmstads första målchans och klockan stod på 30 minuter.

– Vi snackade om precis sådana situationer före matchen. Så givetvis känns det tungt att de får göra mål på det sättet, förklarade Ljungskiles målvakt Colin Burns. I andra halvlek tappade Ljungskile återigen markeringen på Anselmo. Pigge Michael Görlitz jagade ikapp och snodde bollen av mittbacken Damir Vitas. Görlitz tittade upp och hittade Anselmo som denna gång kom fram vid bortre stolpen.

Halmstad hade det mesta i både bollinnehav och spel i en ganska torftig första halvlek som förutom Anselmos mål bara innehöll en varning på Ljungskiles Anders Augustsson - hans tionde i år. Efter paus tappade Halmstad lite av initiativet. Ljungskile bytte in Daryl Smylie, och fick fart på spelet under en period. Smylie hittade Jörgen Wålemarks panna i ett läge där den rutinerade anfallaren borde gjort mål. Sedan gjorde Halmstad 2-0 genom Anselmo och drog ner rullgardinen för hemmalaget.

Jan Andersson, tränare i Halmstad, var mycket nöjd med segern:

– Nu har vi tagit 20 poäng på bortaplan, och 19 hemma. Ett nästan unikt facit för Halmstad. Vi ligger femma i serien och ska verkligen göra allt för att behålla den placeringen.

I 77:e minuten sprang Emir Kujovic igenom och placerade snyggt in 3-0 på ett Ljungskile som satsade allt framåt.

Skrivet av: