Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bapupa avgjorde för Gefle

Sport | 20/10/2008 21:09

Gefle tog tre viktiga poäng i bottenmötet mot Gif Sundsvall. (TT)

Gefle tog tre viktiga poäng i bottenmötet mot Gif Sundsvall sedan Yannick Bapupa brutit dödläget och satt avgörande 2-3.

Matchen och en plats i allsvenskan höll på att rinna ifrån ett energilöst och krampaktigt spelande Gif Sundsvall redan efter en halvlek.

Nye tränaren Sören Åkeby insåg situationens allvar och bytte efter pausen in Hannes Sigurdsson och Linus Hallenius med order att ge järnet i det offensiva spelet - och chansningen såg ut att lyckas. Sundsvalls offensiv gav både 1-1 på en underbar frisparkskanon av Hannes Sigurdsson och 2-2 innickat av Robert Mambo Mumba.

Plötsligt var det Gefle som var i gungning, men Geflespelarna tappade inte fattningen utan högg som en kobra i en kontring där Amadou Jawo frispelade Yannick Bapupa - som prickade in det avgörande målet i det norrländska ödesdramat. Ett mål som förde upp Gefle förbi Ljungskile till en allsvensk plats.

Skrivet av: