Egyptiska spelare blåsta av horor

Åkte på en nit efter firandet av den historiska segern mot Italien.


I torsdags tog Egypten en historisk seger mot världsmästarna Italien i Confederations Cup. En glädje som förtogs lite av att några i laget blev bestulna på pengar från sina hotellrum.

Ett tillslag av vågade rånare?

Nej, snarare tycks vinstkalaset ha kostat mer än vad det smakade. Polisen hittade nämligen inga tecken på inbrott.

En talesperson vid polisstationen där stölden rapporterades menar i stället att det var ett jobb inifrån hotellrummen. Närmare bestämt några ditbjudna prostituerade. Fem spelare ska ha blivit bestulna och fem prostituerade ska ha kommit till hotellet. Ett sammanträffande?

– Vi har bekräftat att några spelare köpt prostituerade som de plockade upp från gatan och tog med till hotellet. Vi har starka misstankar att de barskrapades av dessa nattens damer, säger en talesperson för polisen till sydafrikanska tidningen Sunday World.

Polisens antaganden bekräftas av bolaget som sköter säkerheten på hotellet.

En av vakterna sa under lördagen till tidningen att spelarna rånades av de prostituerade, och sedan "pekade sina smutsiga fingrar" på hotellets personal och beskyllde dem för stölderna. Något som vakten menar har rasistiska undertoner då alla i personalen är svarta.

Det egyptiska lagets talesperson har inte gått att nå, då hennes telefoner varit avstängda hela lördagen enligt Sunday World.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!