Elfsborg kan gå om Kalmar i kväll

Haglund ryktas vara på väg till Danmark, men först väntar guld med Elfsborg.

Elfsborg körde över Trelleborg men saknade ett mål för att ta över den allsvenska ledningen. Något Kalmar med stor säkerhet glädjer sig över. Johan Karlsson blev stor hjälte för boråsarna med två mål.

92' Matchen är slut.

88' Elfsborgs Emir Bajarmi ersätts av Daniel Nordmark.

88´ Elfsborgs Helgi Danielssons ersätts av Elmin Kurbegovic.

87' Michael Mensah verkar inte vara med i mensa och får ett gult kort.

85' Trelleborgs Jonas Bjurström ersätts av Mattias Thylander.

85' Trelleborg verkar ha glömt hur man försvarar sig. Något Kalmar knappast uppskattar.

84' Trelleborgs Kristian Haynes ersätts av Thommie Persson.

79' Mååååål! Lasse Nilsson sätter Elfsborgs fjärde mål. Ett mål till och Elfsborg leder allsvenskan.

71' Mååååål! Johan Karlsson sätter sitt andra mål i matchen efter en andraboll. Karlsson är Elfsborgs mest osannolika hjälte.

70' Elfsborgs Joakim Sjöhage ersätts av Denni Avdic.

70' Trelleborgs Fredrik Jensen ersätts av Michael Mensah.

69' Händer inte mycket. Elfsborg måste göra tre mål till men det verkar inte särskilt realistiskt just nu.

56' Johan Andersson får gult kort. Han höll inte huvudet kallt efter Elfsborgs mål.

53' Mååååål! Johan Karlsson har gett Elfsborg ledningen igen med ett underbart mål. Bajrami spelar in kort längs marken till Mobaeck som spelar vidare till en fri Karlsson som drar till hårt i det halvöppna målet. Hans första mål för säsongen. Tidpunkten kunde inte vara bättre för Elfsborg.

Halvtid.

45' Kaos i Trelleborgs straffområde men inget 2-1 mål.

38' Andreas Drugge får en armbåge i duell med Andreas Augustsson. Domaren friar.

35' Mååååål! Trelleborg kvitterar efter en frispark från nära straffområdet. Fredrik Jensen får en touch på frisparken och den går in till vänster om Wiland nära stolpen.

26' Magnus Andersson skjuter stenhårt rakt på Johan Wiland som boxar ut bollen.

24' Målet är ologiskt då Trelleborg haft det mesta av spelet. Men nu är Elfsborg på gång. Ny hörna från höger som Helgi Danielsson nickar utanför.

21' Mååååål! Daniel Moebeck får göra karriärens lättaste mål efter att Joakim Sjöhages inlägg från högerkanten räddats av målvakten Sahlman, träffat en försvarare och landat framför fötterna på Moebeck. Nu behövs det tre mål till för att peta ner Kalmar från toppen.

17' Helgi Valur Danielsson blir varnad.

10' Bajrami skjuter stenhårt efter direktpass från Lasse Nilsson men Marcus Sahlman räddar ut till hörna.

7' Elfsborg har knappt få låna bollen. Det är formstarka Trelleborg som dikterar spelet just nu.

1' Matchen är igång. Elfsborg behöver vinna med fyra mål för att gå om Kalmar FF i den allsvenska tabellen.

----

Trots att Anders Svensson och Stefan Ishizaki varit skadade en längre tid har Elfsborg bitit sig fast i jakten på det allsvenska guldet.

Och i kväll kan de ta över ledningen från ett Kalmar som verkar ha förlorat förmågan att göra mål. Boråsarna är tre poäng efter Kalmar, men tränaren Magnus Haglund tonar ner matchens betydelse.

– De poängen behöver vi inte ta just mot Trelleborg, säger Haglund till Aftonbladet.

Men det har inte undgått någon att Kalmars svaga form öppnat upp allsvenskan.

–Givetvis blev jag inte ledsen för att Kalmar tappade poäng senast men samtidigt avgörs inte säsongen med den här matchen, säger Peter Wettergren, assisterande tränare i Elfsborg.

I kväll tar de emot Trelleborg som Elfsborg inte har förlorat mot på sju år.

– Svår match för vår del. Trelleborg har visat gryende form och vi får absolut inte ta något för givet, säger Wettergren.

Om Elfsborg vinner med fyra mål kopplar de ett grepp om allsvenskan, men det blir utan stjärnanfallaren Fredrik Berglund som skadade sig på träning.

– Det är jäkligt olyckligt för jag har känt mig i en grym form sedan matchen mot Helsingborg, säger han till Fotbolldirekt.

Ett formstarkt Trelleborg har däremot inget intresse av att göra boråsarna en tjänst.

– Vi har käkat taggtråd i två veckor så att vi kan klippa Elfsborg, skojar tränaren Tom Prahl.