Derby på dagtid

Flera klubbar stödjer idén att lägga fotbollsderbyn på dagtid.


Lägg alla stockholmsderbyn på söndagar, dagtid. Det är storklubbarnas medicin för att råda bot på stöket kring matcherna. Men alla är inte lika positiva till idén. Canal Plus som äger teve-rättigheterna till matcherna från allsvenskan är inte alls förtjusta.

Att flytta till dagtid söndagar tycker vi inte alls om. Vi betalar en hiskelig massa miljoner till klubbarna för det avtal vi har, vi står därmed för en ganska stor del av klubbarnas intäkter, och då måste vi också kunna använda den sändningsrättighet vi köpt, säger Mats Örbrink, programchef för Canal Plus till DN.

Ännu har klubbarna inte fört fram något formell förfrågan om att flytta på matcherna men fotbollsförbundet avfärdar inte tanken.

Stockholmsklubbarna vill ändra speltid, jag uppfattar att polisen stödjer idén, och då får man ta en diskussion med tv-bolagen, säger Sune Hellströmmer, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet till DN.

Huruvida publiken verkligen är beredda att gå upp tidigt på söndagar för att ta sig till en fotbollsmatch eller bänka sig framför teven återstår att se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!