BP får spela derbyn på Grimsta

Glatt besked för Brommapojkarna: Får spela sina derbyn på hemmaplan.


Senast BP var uppe i Allsvenskan fick laget finna sig i att spela mer än hälften av sina hemmamatcher på en annan arena. Den här säsongen kan laget spela alla hemmamatcher på Grimsta – även derbyna mot Djurgården, Hammarby och AIK.

Grimsta har knappast säkerhet nog för ett derby, med då BP inte är i närheten av den säkerhetsrisk som övriga Stockholmslag medför i samband med derbyn godkänns planerna av polisen och tävlingskommittén inom Svenska fotbollförbundet. Hemmamötet med AIK den 19 april blir dock något av en prövning för framtiden.

– Vi tror att alla derbyn kommer att spelas på Grimsta, men polisen vill göra en utvärdering efter den första matchen för att se hur allting har fungerat. Men deras inställning är också att de två andra derbymatcherna också ska spelas på Grimsta, säger Ola Danhard till Aftonbladet.

Ett fullsatt derby på Råsunda genererar åtskilliga miljoner till klubbkassan. Ett fullsatt derby på Grimsta gör det inte. Men BP ser det hela ur en sportslig synvikel. 15 hemmamatcher är en uppenbar skillnad mot 2007 då "Europas största fotbollsklubb" bara fick spela sex fighter på Grimsta.

– Ekonomiskt är det inte så viktigt. Det kan till och med vara så att vi förlorar pengar mot att spela på till exempel Stadion utan det är som sagt rent sportsligt, säger Danhard.

BP förlorar mot Trelleborg i Allsvenskan 2007

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
"Det känns tungt"