Guardiola: "Bäst att Eto'o lämnar"

- 20/07/2009, 15:03 -

Barcatränaren vill gärna byta Eto'o mot Zlatan – men Eto'o själv avgör hur det blir.

Rykteskarusellen kring Zlatan Ibrahimovics förväntade övergång till Barcelona fortsätter att snurra. Det senaste är att affären nu helt och hållet hänger på Samuel Eto'o och hans vilja att skriva på för Inter.

På måndagens presskonferens fick Barcelonatränaren Pep Guardiola svara på en rad frågor om Zlatanaffären. Det kom snabbt fram att Guardiola gärna ser Zlatan i Barca, men att en försäljning av Samuel Eto'o till Inter är nödvändig för att affären ska gå i lås.

– Om Samuel stannar kommer vi att fortsätta med honom, utan Ibrahimovic, sa Guardiola.

Guardiola var tydlig med att det hela ligger i kameruanens händer, men att han själv gärna ser att Eto'o kommer överens med Inter och lämnar Spanien.

– Det är bäst för Barca att Eto'o försvinner, eftersom han har ett kontrakt som går ut nästa år. Efter att ha vunnit så här mycket tror jag också att det skulle vara bra med förändringar. Men han är i sin fulla rätt att själv bestämma över sin framtid, sa han enligt Aftonbladet.

Expressen skriver samtidigt att Samuel Eto'o, enligt spanska källor, redan är överens med Inter om ett femårskontrakt som ger honom en årslön på närmare 100 miljoner kronor.

inter.it går dock att läsa att den italienska klubben ska träffa Eto'os agent Jose Maria Mesalles för kontraktsdiskussioner först under tisdagen, och att ingenting blir klart förrän tidigast då.

Tidigare under måndagen skrev Expressen att Inter kan tänka sig en Zlatanaffär utan Samuel Eto'o. Barcelona skulle då få betala omkring 770 miljoner kronor för Ibrahimovic.

En lösning som, enligt Barcatränaren Guardiola, inte verkar vara aktuell. Samtidigt är klubbens president Juan Laporta är mer svävande i sina kommentarer.

–Det skulle vara ett annat senario, men just nu tänker vi inte på det, säger han.

Skrivet av: