Zlatan på läktaren när Barca vann

Beckham skruvade in frispark i krysset inför nästan 100 000 åskådare.


När FC Barcelona, tidigt under söndagsmorgonen svensk tid, inledde sin försäsongsturné i USA bjöd LA Galaxy på förvånansvärt bra motstånd.

En av de över 93 000 åskådare på läktarna på mäktiga Rose Bowl i Pasadena utanför Los Angeles var Zlatan Ibrahimovic.

Den handskadade Zlatan fick se sitt nya lag från reservbänken på arenan där han så sent som för en dryg vecka sedan var med och spelade för Inter i förlustmatchen mot Chelsea.

Men det var ingen uppvisningsmatch som Barcelona bara kunde leka hem enkelt, för i hemmalaget spelade en viss David Beckham.

Den forne Real Madrid-spelaren hånades av fansen, men svarade med att dominera fullständigt på plan med delikata crosspassningar och hårt slit.

Och precis före halvtidsvilan fick Beckham en chans som han inte kunde motstå.

Frisparken var perfekt skruvad över muren och satt rakt i vänstra krysset bakom den chanslösa Barcamålvakten José Manuel Pinto.

Innan dess hade Barcelonas lille superstjärna Lionel Messi bjudit på flera lysande bollkontakter och redan efter elva minuters spel legat bakom 1-0-målet efter att ha bjudit Pedro Rodriguez på en retur efter ett skott som en Galaxyback räddat på mållnjen.

I 67:e matchminuten avgjorde så Barca när Jeffren Suarez tryckte in 2-1.

På bänken satt Zlatan Ibrahimovic, med den nyopererade vänsterarmen endast iförd ett vanligt bandage under träningsoverallsjackan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!