Zlatan presenterad

Svensken officiellt Barcelonas spelare.


Zlatan Ibrahimovic tillhör nu officiellt Barcelona. Strax efter klockan åtta på måndagskvällen inleddes presskonferensen där Zlatan presenterades och visade upp sin nya Barcatröja. Svensken får, som väntat, tröja nummer nio, Samuel Eto'os gamla tröjnummer. Ett nummer som Zlatan hade i både Ajax och Juventus.

Presskonferensen och presentationen var försenad med en och en halv timme. Skälet till förseningen var att man tvingades vänta på ett fax från Inter som skulle bekräfta affären.

När Zlatan väl kom upp på podiet, tillsammans med Barcapresidenten Juan Laporta, strålade han av glädje. När han fick ordet passade han på att tacka Inters president Massimo Moratti för att ha gjort övergången möjlig.

– För flera månader sedan sade jag till Moratti att jag bara kunde tänka mig att flytta till en klubb: Barcelona. Han sa att om jag skulle bli såld, så var det till Barca. Jag är glad att han höll vad han lovade och att han lät en så pass viktig spelare lämna Inter.

Efter presskonferensen klev Zlatan ut på gräsmattan och hyllades av de, enligt uppgift, 75 000 Barcafans som hade samlats på arenan.

Under måndagsförmiddagen genomgick Zlatan den obligatoriska läkarundersökningen. Han klarade kontrollen, men en fraktur hittades i hans vänstra hand. Skadan uppstod under Inters träningsmatch mot Chelsea i Los Angeles förra veckan.

– Vi har undersökt handen grundligt och hittat en fraktur. Nu ska vi titta närmare på hur vi kan behandla den för att han ska kunna spela så snart som möjligt, säger läkaren Ricard Pruna enligt Sky Sports.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.