Zlatan tidernas bäste svensk

Statistiken som bevisar att Zlatan Ibrahimovic är bäst i Sverige någonsin.


Att Zlatan Ibrahimovic är den svenske fotbollsspelare som har blivit mest omskriven och mest omdebatterad av alla, går knappast att betvivla. Men nu redovisas dessutom statistiken som visar att Zlatan kanske också förtjänar all den uppmärksamhet och alla de hyllningar han får.

"Är han den största svenska stjärnan någonsin?" frågar sig fotbollsskribenten Jesper Högström i bloggen Tre hörnor straff. Och kommer sedan fram till att svaret på den frågan är "ja".

Zlatan är nämligen den ende svenske spelare som tre gånger hamnat bland de tio bästa på France Footballs lista över Europas bästa fotbollsspelare. Detta har han dessutom gjort i mördande konkurrens.

Henrik Larsson, som ofta nämns som Sveriges bäste någonsin, har aldrig varit tio-i-topp på listan. Den som kommer närmast Zlatan i antalet topp tio-placeringar är Ralf Edström med två stycken.

Den ende som Högström ser som en riktig konkurrent till Ibrahimovic är Gunnar Nordahl som i början av 50-talet vann den italienska skytteligan fem gånger i rad. Norddahl var dock aldrig med på France Footballs lista eftersom den introducerades först 1956.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!