Stockholm

Olsson nästan hjälte för West Bromwich

Var offside när han nickade in 2-1 i ligapremiären mot Newcastle.


Läs mer

Den här helgen börjar den europeiska toppfotbollen att komma igång på allvar. På fredagen smygstartade både tyska Bundesliga och engelska The Championship. På lördagen spelades ytterligare ett gäng matcher i de båda ligorna. Den holländska ligan startade redan förra helgen.

I The Championship möttes på lördgseftermiddagen West Bromwich Albion och Newcastle United, två av lagen som åkte ur Premier League i våras. Matchen slutade 1-1 men det var ytterst nära att planens ende svensk, Jonas Olsson i West Brom, fick bli hjälte. Olsson nådde högst på en frispark i den 93:e minuten och nickade bollen i nät, men målet dömdes korrekt bort för offside.

Landslagsbacken Erik Edman spelade 90 minuter när hans Wigan vann mot skotska St Mirren med 3-1 i en träningsmatch. Svensken som dragits med en korsbandsskada kan vara på väg att slå sig in i lagets startelva inför Premier League-starten nästa helg.

I Bundesliga slutade matchen mellan storlaget Bayern München och förra årets skrällag Hoffenheim också 1-1. Den förre AIK-backen Per Nilsson, som nyligen utsågs till förste lagkapten i Hoffenheim, satt på bänken hela matchen. Hertha Berlin hemmaslog samtidigt Hannover med 1-0. Herthas nye svenske mittback Rasmus Bengtsson är inte spelklar och missade matchen.

I Holland var planen tom på svenskar när Ajax besegrade Waalwijk med 4-1. Däremot spelade både Fredrik Stenman och Andreas Granqvist när deras Groningen fick 1-1 borta mot Roda.

Senare på lördagskvällen var det dags för fransk ligapremiär. Värt att notera är att Lyon, för kvällen utan Kim Källström, bara fick 2-2 borta mot Le Mans.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.