Newcastle missade chansen – åkte ur

Inget av lagen som behövde vinna gjorde det. Newcastle och Boro åkte ur.


Söndagens avslutande Premier League-omgång avslöjade en gång för alla vilka lag som verkligen var bottenlag. Symptomatiskt för hela säsongen var att inget av lagen i bottenstriden klarade av att vinna. Nu tvingas två klassiska engelska lag, Newcastle och Middlesbrough, lämna Premier League för den här gången.

Newcastle åkte till Birmingham för att möta Aston Villa och där föröska kriga till sig ett kontrakt. När huvudkonkurrenten Hull åkte på ett tidigt underläge mot Manchester United blev det mörka läget helt plötsligt ljust för Toon. En poäng hade räckt för ett nytt Premier League-kontrakt, men Villa, utan något av värde att spela för, vann ändå efter att stackars Damien Duff gjorde självmål för skatorna.

Hull lyckas alltså klamra sig kvar i den högsta serien trots att laget inte vunnit en enda match sedan lucia förra året. Egendomligt. Inte heller Sunderland eller Middlesbrough klarade av att vinna sina matcher, men för Sunderland gjorde det alltså inget. Som om eländet inte vore nog för Newcastle torde det också vara högst osäkert om Alan Shearer, som tog över Newcastle i våras, följer laget ner i divisionssystemet.

De båda nordengelska lagen, Boro och Toon, får nu börja om i The Championship. Frågan är om vi får se dem kämpa bland jättarna igen inom en överskådlig framtid. I toppen ändrades inga placeringar och det blir som väntat the big four som spelar Champions League nästa säsong. Everton, Aston Villa och Fulham får spela Uefacupen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!