Hammarby kartlägger skandalbanderoll

Tifo-falang misstänks för handlingen


Hammarbys ledning har inlett en kartläggning kring vem eller vilka som valde att fronta med banderollen "Det finns bara en Jackie Arklöv" under matchen mellan Hammarby och Elfsborg på Söderstadion i lördags.

Nyheter24 har i dag varit i kontakt med Hammarbys informationschef Urban Rybrink.

– Vilka åtgärder det blir kan jag inte gå in på och det är för tidigt att säga. Hur vi kommer att gå vidare är något vi håller internt, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Det här är oerhört beklagligt. Alla inom Hammarby känner en oerhörd frustration att det här har kunnat inträffa. Vi vet ju vilka som har tillgång till lokalerna där tifon görs.

Hammarbyaren och Supporterunionens ordförande Frank Ågren berättar att de banderoller som presenterades under matchen var ett led i den manifestation en grupp ur Tifogruppen Ultras ligger bakom.

Manifestationen riktade sig emot; polisövervåld mot fotbollssupportrar:

– Jag kan bara säga att det här är en klumpig och olycklig handling. Det är en ung frustrerad fotbollsreporter som protesterar mot hur fans behandlas av poliser. Jag tror heller inte att den som ligger bakom banderollen stödjer Jackie.

Ni kallar det ett misstag att den togs med in på arenan. Hur kan det ske?

– Ett misstag kan ske. Jag vet att den först lades åt sidan. Men sedan har någon tagit med den ändå. Kanske av misstag, kanske med flit.

Vet du vem, eller vilka som taigt med sig banderollen in?

–Ingen aning.

I ett brev på SvenskaFans framför Bajengruppen den förklaring de menar ligger bakom banderollmålningarna:

Det skedde banderollmålningar inför matchen med ultraskillar och andra ur klacken. Jag har fått det förklarat för mig att några av dessa individer var: unga, påverkade av alkohol, tyngda av Hammarbys utsatta läge, upphetsade och frustrerade av sina negativa erfarenheter av polismakten och med att för stunden överflöd av testosteron, adrenalin och lättillgängligt vi-mot-dem-hat. Varav Arklövbanderollen föddes.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!