Hammarby vann krisderbyt

- 09/08/2009, 18:01 -

Johannessons självmål ger arbetsro på Söder.

Hammarby vann krisderbyt mot Djurgården med 1-0. Målet kom i den 20:e matchminuten. Hammarbys Andreas Dahl slog en frispark från kanten som styrdes i mål av en olycklig Markus Johannesson i Djurgården. I och med segern rycker Bajen i den allsvenska bottenstriden. Laget är nu fem poäng före Djurgården, som ligger kvar på kvalplats.

Men Hammarbys seger satt långt inne. Laget imponerade inte och Djurgården såg hetare ut, framför allt i den första halvleken.

–Jag tycker att vi är värda att vinna matchen, säger Djurgårdstränaren Andrée Jeglertz till PPV.

Men trots att Djurgården var snäppet bättre än Bajen, så saknades tyngd framåt hos blåränderna.

Under den första halvleken skapade laget ett par farliga lägen. Mattias Jonson tvingade Rami Shaaban till en fin räddning och Mikael Dahlberg hade en nick tätt utanför. Dessutom ville blåränderna ha straff efter en handssituation i Hammarbys straffområde. Men domaren Jonas Eriksson valde att fria.

I den andra halvleken la sig Hammarby på försvar. Djurgården hade mycket boll, men kom egentligen ingenstans. I stället var det Hammarby som skapade de farligaste chanserna när laget ställde om snabbt från försvar till anfall.

–Djurgården var bra i första. Men i andra fungerar det betydligt bättre för oss och de skapar inte så mycket, sammanfattar Hammarbytränaren Tony Gustavsson för PVV.

Hammarbys nye brasse Claudio fick utgå i den andra halvleken efter en närkamp med Mattias Jonson. Enligt uppgift så fick Claudio föras till sjukhus med befarade mjältskador.

Skrivet av: